SPORDA ŞİDDET YASASINA DÜZENLEME ŞART!

155

Hakem Halil Umut Meler’e yapılan saldırıyı şiddetle kınadığını belirten Kütahya ASKF Başkanı Murat Cengiz, “Bu olayların yaşanmaması için herkes elinden geleni yapmalı.” Dedi. Cengiz, Sporda Şiddet Yasasına bazı eklemeler yapılması gerektiğine vurgu yaptı.

Trendyol Süper Lig’in 15. haftasında oynanan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçının ardından maçın hakemi Halil Umut Meler’e yapılan yumruklu saldırının ardından Kütahya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Murat Cengiz önemli açıklamalarda bulundu.

‘KİM OLURSA OLSUN YAPAMAZ’

Hakem Halil Umut Meler’ yapılan saldırının şiddetle kınadığını ifade eden Murat Cengiz, olay sebebiyle büyük bir üzüntü duyduğunu belirtti. Spordaki herhangi bir şiddet olayına asla taviz verilmemesi gerektiğini vurgulayan Cengiz, “İster kulüp başkanı olsun, ister futbolcu olsun, isterse teknik direktör olsun kimsenin bu şekilde davranmaya hakkı yoktu. Bu olayların yaşanmaması için herkes elinden geleni yapmalı.” Şeklinde konuştu. 

PROFESYONEL VE AMATÖR TÜM LİGLER ERTELENDİ

Cengiz, Pazartesi gecesi kendisinin de görevi bulunduğu Türkiye Futbol Federasyonunun tüm maçların ertelendiğini bildirdiğini açıkladı. Ertelemenin profesyonel ve amatör tüm ligleri kapsadığını belirten Cengiz, önümüzdeki günlerde futbol federasyonunun tekrar toplantı yapıp maçların başlama tarihlerini belirleyeceğini ifade etti.

‘KULÜPLER DE SPORCULAR DA SALDIRI YÜZÜNDEN ZARAR GÖRECEK’

Sporda devamlılığın önemine dikkat çeken Cengiz, amatör kulüplerinde olay sebebiyle zarar gördüğüne değinerek “Sporcular ertelemenin süresi belli olmadığı için maçlarını oynayamayacaklar. Kulüpler bu arada bekleme süresine girecekler. Yani bu saldırıyı yapanlar yüzünden her halükarda sıkıntı çekeceğiz.” Şeklinde konuştu.

Tek umutlarının bu olayların tekrar yaşanmaması olduğunu dile getiren Cengiz, bu konuda atılacak en önemli adımın TBMM’de sporda şiddet yasasına bazı eklemeler yapılması olduğunu vurguladı.  

HAKEMLİK KARİYERİNE KÜTAHYA’DA BAŞLADI

Halil Umut Meler’in Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Spor Bilimleri Fakültesi BESYO Bölümünde 2008 yılında mezun olduğunu belirten Cengiz, 2006 yılında C klasman hakemi oldu. Mezun olduktan sonra İzmir’e gitti. 2011 yılında imtihanlara girerek bölgesel hakem oldu. Daha sonra sırasıyla ulusal hakem, Süper Lig ve elit hakem statüsünde FİFA hakemi oldu. Geçtiğimiz günlerde Avrupa’da maç yönetmişti.” İfadelerini kullandı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *