FUTBOL TARİHİNDE KARA LEKE OLACAK

170

TFFHGD Kütahya Şubesi ve Kütahya İl Hakem Kurulu ortak bir açıklama yayınlayarak Türk futbolunun tarihine kara bir leke olarak işlenecek bu saldırı sonrası bütün ağır cezai işlemleri yapılması istendi.

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Kütahya Şubesi ve Kütahya İl Hakem Kurulu bir basın açıklamasında bulunarak MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçı sonrası Hakem Halil Umut Meler’e yapılan saldırıyı kınadı.

FIFA Hakemi Halil Umut Meler’e karşı yapılan saldırıyı gerçekleştirenlerin futbolun içinde (sözde) futbol adamı olarak yer almasının kendilerini derinden yaraladığını belirten TFFHGD Kütahya Şube Başkanı Ahmet İlhan Aydın ve Kütahya İl Hakem Kurulu Başkanı Gökmen Canlıdinç, “Tüm dünyaya karşı Türk Milletine atılan bu yumruk ülkemiz adına da utanç verici bir durum olarak bizleri derinden yaralamış ve üzmüştür.” Dedi.

İLK BEKLENTİMİZ TÜRK FUTBOLUNDAN UZAKLAŞTIRILMASI

Ortak açıklama, “Futbolu yönetenlerin ve Türk adaletinin bu elim hadise karşısında gereken bütün ağır cezai işlemleri yapacağına inandıklarını, inanmak istiyoruz. Geldiğimiz noktada, artık sözün bittiği yerdeyiz. Bütün kamuoyunun ortak olarak tepki gösterip, lanetlemesi gereken bu olay umarım ki milat olur. Birkaç basit kınamayla geçiştirilemeyecek olan bu hadise sonunda bu tarz insanların Türk futbolundan uzaklaştırılması ilk beklentimizdir. Bu elim hadise Türk futbolunun tarihine kara bir leke olarak işlenecek ve verilecek olan ceza da tarafımızca bu minvalde değerlendirilecektir.” İfadeleriyle devam etti.

BU SALDIRI TÜM HAKEMLERE YAPILMIŞTIR

FIFA Hakemi Halil Umut Meler’e geçmiş olsun dileklerinin iletildiği açıklamada saldırıları gerçekleştiren, sebebiyet veren ve aynı zihniyette olan herkesi şiddetle lanetlendi. MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçı sonrası FIFA Hakemi Halil Umut Meler’e yapılan şiddetli saldırının, sadece Hakem Halil Umut Meler’e değil tüm hakem camiasına yapıldığını vurgu yapılırken bu tarz olayların bir daha yaşanmaması umut edildiği belirtildi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *