İŞ ARAYANLARI İŞ GÜCÜ İLE BULUŞTURACAK PROJE ÖNEMLİ ROL OYNAYACAK

316

KUTSO’nun “Nitelikli İnsan Kaynağı Geliştirme ve Deneyimleme Projesi” değerlendirme toplantısında KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat,  projenin iş dünyasının ihtiyaçlarına uygun nitelikli işgücü sağlama konusunda önemli bir rol oynayacağına vurgu yaptı.

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası’nda (KUTSO) ‘’Nitelikli İnsan Kaynağı Geliştirme ve Deneyimleme Projesi’’ ara değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya, KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat, KUTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Emin Yüce, Rektör Vekili Prof. Dr. Ayhan Kahraman, KDPÜ DPÜSEM Müdürü Doç. Dr. Uğur Dağdeviren, KDPÜ DPÜSEM Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Soydan Serttaş, İşkur İl Müdürü Erdoğan Şahin, Şube Müdürü Ahmet Kılıç, İş ve Meslek Danışmanı Hamide Acar, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz ve KUTSO Genel Sekreteri Hüseyin Feyyaz Ebeoğlugil katıldı.

KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat,  “İş dünyası, eğitim kurumları ve kamu kurumları arasında bu tür iş birlikleri, hem iş arayanları destekleme hem de iş dünyasının ihtiyaçlarına uygun nitelikli işgücü sağlama konusunda önemli bir rol oynayacaktır.” dedi.

Toplantının ana gündem maddelerinden biri, istihdam artışını desteklemek ve iş arayanlara gerekli yetkinlikleri kazandırmak adına alınacak aksiyonlardı. İŞKUR’un sağlayacağı desteklerle birlikte, yerel işletmelerin istihdam ihtiyaçları ile Üniversite ve diğer eğitim kurumlarının sağlayabileceği beceri temelli yaklaşımlar birleştirilerek, iş arayanlara sektöre uygun beceri ve yetkinliklerin kazandırılması hedeflendi.

İŞ ARAYANLARA YENİ FIRSATLAR

Proje kapsamında iş arayanların, sektör beklentilerine uygun bir şekilde kendilerini geliştirmeleri ve nitelikli bir biçimde işverenlere kendilerini tanıtmaları için fırsatlar yaratılacak. Bu kapsamda, iş arayanlar için özgeçmişlerini oluşturabilecekleri ve iş dünyasıyla etkileşimde bulunabilecekleri bir platformun hayata geçirilmesi planlanıyor.

İlgili mesleklerde istihdam sağlayacak işletmeler için değerli çözümler sunulacak projede; İşverenler, başvuruda bulunan kişilerin yetkinliklerini ve becerilerini daha etkin bir şekilde değerlendirebilecekleri hibrit çözümlerle tanışacak. Bu, işe alım süreçlerinde zaman ve personel maliyetinde tasarruf sağlamanın yanı sıra, işgücü ile iş arayanların daha etkili bir şekilde eşleştirilmesine olanak tanıyacak.

BÖLGESEL VE ULUSAL İNOVASYON İÇİN DAYANIŞMA

Toplantıda, bölgesel ve ulusal ölçekte inovasyon kapasitesini artırmak ve istihdamı desteklemek amacıyla bilgi paylaşımı yapıldı. Bilimsel ve gerçekçi verileri kullanarak iş ve işgücü eşleştirmesini kolaylaştıran bir web platformu oluşturulması, bölgesel ve ulusal ölçekte sürdürülebilir istihdamın sağlanması için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *