KÜTAHYA ÇİZGİ FİLM OLSAYDI?

204

Dijital İçerik Üreticisi Multirazen yapay zekaya Türkiye’nin şehirlerini animasyon filmi afişleri gibi çizmesini istedi. Şehirlerin kendilerine özgü değerlerinin yer aldığı birbirinden renkli afişler sosyal medyada büyük beğeni toplarken yapay zeka, Kütahya’yı çini, porselen ve seramiklerle resmetti.

Multirazen isimli dijital içerik üreticisi yapay zekadan Türkiye’deki şehirleri çizgi film posteri olarak çizmesini istedi. Yapay zeka Türkiye’nin 81 ilini animasyon filmi afişleri tarzında çizdi. Sosyal medyada büyük bir ilgiyle karşılanan çalışma binlerce kişi tarafından paylaşıldı.

ÇİNİLER YER ALDI

Türkiye’nin 81 ilinin tarihi, sanatsal, kültürel değerlerinin yer aldığı rengarenk afişler, görenleri gülümsetti. Sanatın teknoloji ile buluştuğu “Türkiye’nin şehirleri çizgi film olsa afişi ne olurdu?” çalışması büyük etkileşim aldı. Kütahya’nın çini, porselen ve seramiklerle bezeli afişi de vatandaşlardan büyük beğeni topladı. Genç kadın bir çini sanatçısının da yer aldığı afişte sıcak samimi bir usta çırak ilişkisi olduğu görüldü.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *