BALIK FİYATLARINDA DÜŞÜŞ BEKLENİYOR

508

Artan maliyetler ve denizlerin dalgalı olması sebebiyle balık fiyatlarının yükseldiğini belirten Çınaraltı Balıkçılık İşletmecisi İsmail Şahin, “Ancak ilerleyen zamanlarda balık fiyatları düşecek.”dedi. Şahin, Kütahya’da vatandaşların en çok bu dönemde biraz daha yağlanan hamsiye rağbet gösterdiğini belirtti.

Kış aylarının gelmesiyle balık tezgahlarında çeşitlilik arttı. Şenlenen tezgahlarda çeşit çeşit balıklar alıcısını beklerken Kütahya’da hizmet veren Çınaraltı Balıkçılık İşletmecisi İsmail Şahin, güncel balık satışlarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Bu yılki av sezonunun yüzleri güldürdüğünü ifade eden İsmail Şahin, tezgahlarda her keseye uygun balık olduğunu belirtti.

KIŞ TEZGAHLARI CANLANDIRDI

Son dönemde havaların serinlemesi ile satışlarının artığını ifade eden Şahin, “İşlerimiz bu ara güzel, iyi gidiyor. Güzel hamsi geliyor, sardalya geliyor.” Dedi. Balık fiyatlarının hava şartlarıyla birebir ilişkili olduğunu ifade eden Şahin, bu aralar Türkiye denizlerinin biraz dalgalı olduğunu o yüzden fiyatlarda bir pahalılık olduğunu belirtti. Şahin, “Ancak ilerleyen zamanlarda balık fiyatları düşecek.” İfadelerini kullandı.

HAMSİNİN TAM MEVSİMİ

Balıkçıların bu sene çeşitten yana yüzünün güldüğünü vurgulayan Şahin, “Tezgâhlarda çeşit bol. Çipura, levrek, kefal, kaya levreği, zargana bol çeşit taze balıklarımız sürekli geliyor.” Dedi. bu mevsimde tüketilecek balığın Türk halkının en çok rağbet gösterdiği hamsi olduğunu ifade ede Şahin, “Vatandaş en çok hamsiyi seviyor. Şimdi de zamanı. Bu mevsimde müşterilerimize genelde hamsiyi tavsiye ediyoruz. “dedi. Hamsinin bu dönemde biraz daha yağlandığını dile getiren Şahin, kışın yağlı balığın daha lezzetli ve faydalı olduğuna değindi.  

GİDERLERİN ARTMASI İLE ZAM GELDİ

Yılbaşından sonra piyasalardaki dalgalanmalara dikkat çeken Şahin, “Son dönemde asgari ücret ve maaşlarda yaşanan artış, tabi ki bizi de etkiledi. Balığa da zam geldi.” Dedi. Artan maliyetlerde değinen Şahin, motorine gelen zammın her şeyi etkilediğini vurguladı.  

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *