GÖZLERİNİ KAPATIP EMPATİ KURDULAR

171

Kütahya Belediyesi tarafından 7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası’na özel düzenlenen farkındalık etkinliğinde katılımcılar, gözlerini kapatıp, Kayıp Şeyler Dükkanı isimli radyo tiyatrosunu sesli betimlemeyle dinledi.

Kütahya Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Konferans Salonu’nda 7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası’na özel farkındalık etkinliği düzenlendi. Kütahya’da yaşayan görme engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için çalışmalarını sürdüren Kütahya Belediyesinin etkinliğinde; Zafer Spor Kulübü ve Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Ümran Öztürk ile Altı Nokta Körler Derneği Başkanı İsmail Barış başarı hikâyelerini anlattı.

ENGELLİLERİN HAYATINI KOLAYLAŞTIRACAK DÜZENLEMELER YAPILIYOR

Kütahya Belediyesi olarak engellilerin hayatını kolaylaştırmak için çalışmaya devam edeceklerini belirten Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “Düzenlenen bu farkındalık bu programının hayırlara vesile olmasını, görme engelli vatandaşlarımızın çektiği sıkıntıları normal insanlarımızın anlayabilmesine vesile olmasını diliyorum. Biz yöneticiler ya da hizmet makamlarında bulunan kişiler olarak insanlarımızın hayatını kolaylaştıracak her türlü tedbiri almak, uygulamaya sokmakla ilgili konularda sorumluyuz. Kütahya Belediyesi olarak da mümkün olduğunca engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak düzenlemeleri hızla uygulamaya geçirecek tedbirleri alıyor ve almaya devam ediyoruz.” Şeklinde konuştu.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *