SAVUNMA SAHİP ÇIK!

175

Ben 1996 yılında gazetecilik mesleğine başladım.. Sosyal medya gündeme geldiğinden beri bu mesleği en nefret çıkarları için kullanan insanları son dört yıldır görmemiştim.

Kütahya’da, Kütahya halkıda, savunandan, kara kedi ’den, mavi timsah ’tan, iki hafta haftalık adı altında gazete basıp, mevki sahibi insanların önünde ben gazeteciyim diyerek, bacak bacak üstüne atanlardan çok bıktı.

Eskiden, gazetecinin kimi tanıdığı önemli idi, şimdilerde gazetecilik öyle bir hal aldı ki !….” Ben bu kadar insanı tanıyorum, ben daha büyük gazeteci oldum.” Havasına girildi. Bence en büyük gazeteci ne kadar tanınan olduğu değil, ne kadar kimseyi tanıyandır. Menfaati için gazeteci arayan birkaç dönem insanının ayağına giderek tanınmak yerine, oturduğun ofiste senin tanınman daha hoş olur.

Memleketim Kütahya’nın galiba sosyal medyadan çektiğini, başka il çekmemiştir. Kim Kütahyalı bir yere aday olsa, hemen başka Kütahyalı soluğu Ankara’da alıp, “sakın onu bir makama getirmeyin. O yok İstanbul’da, yok Afyon termal’de, yok Paris’te, yok Bitlis’te şöyle, böyle” demiştir. Bu nedenle de  Ankara’da Kütahyalı bürokrat ve siyasetçi çok azdır.

 İlimize, başka ilden gelen hizmet etmek isteyen bürokratları da hem dışlamış hemen göndermişizdir. Yani kısaca Kütahya ili  Kütahyalı dan çektiğini başka kişilerden  çekmemiştir.

Buradan siyasete sosyal medya üzerinden darbe vurmak isteyenlere uyarıyorum. Bu Kütahya’da Kara Kedi, Mavi Kaplan, Siyah Tavşan tutmadı. Hepsi bunu yapan ve yaptıranlara eksi yazdı. Savunan Zürafa, Sahiplenen Kaplumbağa, Sahibine kişleyen eşekte tutmaz. Siyasette her şey er meydanında konuşulur. (Eskiden olabilir !)

Kütahyaspor her seçim döneminde hep siyasete malzeme edilmiştir. Bu nedenler her seçim döneminde stat çevresinde dolanan siyasetçiler, seçim bitince neden se Dumlupınar Stadının yolunu kaybetmiştir. Eğer Kütahya spor siyasete malzeme edilecekse, sonuna kadar bu hak sadece ve sadece Alim Işık’ındır. Sporun siyasete karışmasını uygun bulmasam da , eğer Kütahya Spora destek verene oy verecekseniz ? Gelen siyasetçiye, kaç maça geldiğini veya Kütahya spordan birkaç oyuncuyu sorun…!

Son satırda da siyasetçilere uyarı yapmak istiyorum. Gazeteci sıfatı altında, altınızı oyan, ancak siz aday gösterilince hemen size başkanım diyen canlılardan uzak durun!




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *