ÇEVRECİ ÜRETEN DAHA AVANTAJLI

169

Kütahya OSB’de düzenlenen “Güneş Enerjisi” seminerinde karbon ayak izinin şirketlerin rekabet avantajını nasıl artırabileceği anlatıldı. Seminerde OSB’nin çevresel performansını artırmayı hedefleyen Yeşil sanayi destek programı da ele alındı.

Kütahya Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu’nda düzenlenen “Güneş Enerjisi” semineri, bölgedeki yatırımcıları bilgilendirerek sürdürülebilir enerji alanında farkındalık oluşturdu. Seminerde, güneş enerjisi santralleri (GES) teknik detaylarından karbon ayak izinin ihracat yapan firmalardaki önemine kadar pek çok konu ele alındı.

YATIRIMCILARA BİLGİ SAĞLANDI

Seminerde konuşan uzmanlar, güneş enerjisi santrallerinin kurulumundan işleyişine kadar olan süreçleri detaylı bir şekilde anlattılar. GES’lerin enerji üretimindeki avantajları ve çevresel etkileri üzerine yapılan sunumlar, Kütahya OSB yatırımcılarına sürdürülebilir enerji projelerine yönelik bilgi sağladı.

Bir diğer önemli başlık ise karbon ayak izinin ihracat yapan firmalardaki etkisiydi. Uzmanlar, günümüzde çevresel duyarlılık ve sürdürülebilirlik anlayışının artmasıyla birlikte, karbon ayak izinin şirketlerin rekabet avantajını nasıl artırabileceğini anlattılar.

ÇEVRE DOSTU TEKNOLOJİLERE TEŞVİK

Kütahya OSB’deki işletmelerin çevre dostu ve sürdürülebilir uygulamalara geçişlerine destek olmak amacıyla konuşan yetkililer, yeşil sanayi destek programının içeriği hakkında da detaylı bilgiler paylaştılar. Yeşil sanayi destek programı, enerji verimliliği, atık yönetimi ve çevre dostu teknolojilere yatırım yapmayı teşvik ederek, Kütahya OSB’nin çevresel performansını artırmayı hedefliyor.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *