‘HEP BERABER KÜREĞE SARILIYORUZ’

168

CHP Kütahya Belediye Başkan adayı olan Eyüp Kahveci Kütahya için tüm teşkilat üyeleriyle birlikte büyük bir heyecan yakaladıklarını ve bu başarıyı hep beraber taçlandıracaklarını belirtti. Kütahya’nın üzerindeki ölü toprağını atmanın zamanı geldiğini dile getiren Kahveci “Hep beraber küreğe sarılıyoruz arkadaşlar. Bu başarı hepimizin başarısı olacak” dedi.

CHP’de 3’ü büyükşehir olmak üzere 9 ilin belediye başkan adayı belli oldu. CHP Kütahya Belediye Başkan Adayı olarak Eyüp Kahveci’nin adı açıklandı. CHP Kütahya İl Binasında açıklamalarda bulunan Eyüp Kahveci toplumsal uzlaşma ile CHP’nin değil ‘halkın belediye başkanı’ olacağının sözünü verdi.

‘HEPİMİZİN ANKARA’DA SESİ SOLUĞU OLACAK’

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in başkanlığında, parti meclisinin almış olduğu kararla CHP Kütahya Belediye Başkanı Adayı olarak ilan edildiğinin altını çizen Kahveci “Ben öncelikle sürecin baştan sona 28 Mayıs 2023’te yapılan cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası start verdiğimiz andan itibaren bugüne kadar yanımda olan Kütahya CHP’ye gönül vermiş bütün üye arkadaşlarıma teşekkür ederim. Sayın Zeliha Aksaz Şahbaz CHP Genel Başkan Yardımcısı olmuşlardır. Hepimizin Ankara’da sesi soluğu olacak. Parti meclisiyle yer almasıyla hepimizin yüz akı olmuştur. CHP’nin Türkiye’de vereceği mücadelede çok ciddi atılımları yapacağı ve Kütahya’nın üzerindeki ölü toprağının atılacağı bir döneme girmiş bulunmaktayız. Bu tekrardan hepimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

‘TOPLUMSAL UZLAŞMAYA KÜTAHYA HAZIR’

Teşkilatlarda yapılan temayül çalışmaları kendisine gösterilen teveccühler, üyelerin tümünün destekleri, kadın kollarının, gençlik kollarının milletvekili seçim sürecinde de çalışma gayretleriyle büyük bir heyecan yakaladıklarını vurgulayan Kahveci “Bu heyecanı daha ileriye taşıma noktasında, parti meclisimizin verdiği kararla da bu sürecin taçlandırılması görevi artık bizim üzerimize düşmüştür. Misyonumuz büyüktür. Sayın İl Bakanımızın, İlçe Başkanımızın, teşkilatlarımızın önderliğinde örgütlü bir şekilde mücadele vereceğiz. Kütahya’da 1949-1950 yılında son defa belediyeyi almış bir CHP olarak o günden bugüne kadar belediye alınamamış. Ancak 2019’da 6 meclis üyesi çıkarmış CHP’nin bugünkü yönetimleri ve bugünkü üyeleri inanmış ve halkın büyük bir teveccühü ile büyük güç ile toplumsal uzlaşma ile Ak Partili’sinden MHP’lisine İYİ Partilisinden Saadet Partilisine Demokrat Partisinden Gelecek ve Zafer Partisine varana kadar çok büyük toplumsal olarak partilerin tabanıyla uzlaşmayı ben bitirdim” şeklinde konuştu.

Hep beraber ekip olarak sahaya çıkacaklarını vurgulayan Kahveci “Zamanın ruhu denen bir kavram vardır. Toplumsal uzlaşmaya Kütahya hazırdır. Ölü toprağı artık kazıldı. Kürekle üzerindeki toprağı atma vakti geldi. Hep beraber küreğe sarılıyoruz arkadaşlar. Bu başarı hepimizin başarısı. Genel merkezimiz bize inandı. Genel Başkan Yardımız İl Başkanımız İlçe Başkanımız yönetimleriyle beraber çok ciddi bir şekilde sahada yıllardır zaten mücadele veriyor ve CHP’yi tanıtıyoruz” dedi.

‘KÜTAHYALI HAZIRSA BİZ DE HAZIRIZ’

5’inci parti olmaktan 2’inci parti olma konumuna geldiklerinin altını çizen Kahveci sözlerine şöyle son verdi;  “Artık mücadeleyi taçlandırma vakti geldi. O’cu bu’cu şu’cu yok. Hepimiz CHP’nin neferiyiz. Bizim makamımız, unvanımız neyse ne, hepimiz neferiz. Bu mücadeleyi birlikte vereceğiz. Birlikte kazanacağız. Biz CHP’nin belediye başkanı olarak gelmiyoruz. Halkın belediye başkanı olarak geleceğiz. Ve halkın iktidarına CHP’nin ortaya koymuş olduğu inanmış bir belediye başkanı olarak oraya oturacağız. Ve şuna inanın. Hep birlikte herkese karşı eşit bir mücadele vererek CHP’nin sosyal belediyecilik anlayışını göstereceğiz. Derman belediyeciliğin ne olduğunu göreceğiz. El birliği ile Kütahya’da CHP’nin ilkelerini çalışma anlayışını orada göstereceğiz. Biz Kütahya’ya hizmet edeceğiz. Örgütümüzle, Kütahya halkımızın teveccühü ile Kütahya hizmete hazırız. Kütahyalı da hazırsa yolumuz açık olsun.”

‘1 NİSAN’DA KUTLAMA YAPIYORUZ’

CHP Kütahya İl Başkanı Tamer Yenikaya Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir’ sözünü hatırlatarak “Kütahya’da artık hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Bu bize partimizin emridir. Onun için gayret edeceğiz çalışacağız” şeklinde konuştu. Kütahya’da belediye başkanlığını CHP’nin aldığını düşündüğünü dile getiren Yenikaya “Şimdiden Hayırlı olsun diyorum. Ve 1 Nisan’da kutlama yapıyoruz” dedi.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *