VEKİL BAYIRCI’DAN EBEDİ BİR DAVET  

217

Kütahya’nın tarihi, kültürel ve turistik güzelliklerini TBMM kürsüsünden aktaran AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, Meclis Başkanı ve milletvekillerini Kütahya’ya davet etti. Bayırcı, “Kütahya güldür zira Kütahya’da insanlar birbirlerine “gülüm” diye hitap ederler. Sözümüz edebî, davetimiz ebedidir” dedi.

TARİHİN İZLERİ AİZANOİ’DE

AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, TBMM Genel Kurulu’nda Kütahya’nın Tarihi, Kültürel ve Turistik Güzellikleri ile ilgili konuşma yaptı. Meclis kürsüsünden Meclis Başkanı ve milletvekillerini Kütahya’ya davet eden İsmail Çağlar Bayırcı, “Kütahya, kuruluşun ve kurtuluşun izlerini taşıyan kadim şehrimiz. Eğer sizler de yedi bin yıl öncesine dayanan tarihî geçmişi olan, pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış, yer üstü ve yer altı güzellikleriyle, tarihiyle, kültürüyle, sanatıyla iç içe olan bir şehir görmek istiyorsanız bu eşsiz, bu benzersiz şehri yaşamanızı isterim. Aizanoi Antik Kent tarih meraklıları için hem önemli hem de vazgeçilmez bir ziyaret noktasıdır. Tarihin ilk borsası, tapınaklar, tiyatro ve stadyum gibi yapıları barındıran Antik Kent’e hepinizi davet ediyorum.” Dedi.

‘MURAT DAĞI TABİAT PARKI CENNETTEN BİR KÖŞEDİR’

Evliya Çelebi’nin Kütahyalı olduğunu hatırlatan Bayırcı, “Evliya Çelebi’mizin “Seyahat ya Resulullah” diye haykıran hatıraları vardır Kütahya’da. Macar Devrimci Lajos Kossuth’un sürgündeyken yaşadığı yer olan tarihi Kossuth Evi’miz vardır. Macarlar çok iyi tanırlar Kütahya’yı ve Kütahyalıyı. Zira, misafirperverliğimizi anlata anlata bitiremezler.” Dedi. Kütahya’nın doğal güzelliklerini de paylaşan Bayırcı, “Bu zamanlarda ne güzeldir Domaniç Dağları; muazzam manzaraları ve yürüyüş parkurlarıyla yıl boyunca doğa sporlarını yapabileceğiniz bir bölgedir. Domaniç’e hepinizi davet ediyorum. Murat Dağı Tabiat Parkı cennetten bir köşedir âdeta; dağcılık ve trekking meraklıları ve sporcularımız için en ideal mekândır, doğaseverler için harika bir keşif noktası ve tam bir oksijen deposudur.” Dedi. Dünyada tek olan çini müzesini görmeye davet eden Bayırcı, “Kütahya’da ateşte açar çiçekler, sanatçının fırçasında renk olur, lale olur, zambak olur, mihraplarda huzur olur, genç kızların ellerinde umut olur; ateşte açar çiçekler, adı çini olur. Renk renk çiçeklere, vazolara, tabaklara, fincanlara buyurmaz mısınız?” şeklinde konuştu.

‘ECDADI ANMAK İÇİN KÜTAHYA’YA BEKLİYORUZ’

Kütahya’nın dünyada ve ülkemizde tanınan pek çok kıymetli şahsiyet yetiştirdiğini belirten Bayırcı, şu ifadeleri kullandı: “Ahmet Yakupoğlu’nun resimlerinde rengi, Ahmed-i Dâî’nin şiirlerinde zevki, Mevlâna Celâlettin Rûmi’nin torunu Ergun Çelebi’nin mistik izlerini, Gaybî Sunullah’ın fikirlerini bulursunuz Kütahya’nın sokaklarında. Tavşanlı’da Necip Fazıl’ın şiirlerini, adliye merdivenlerinde şehit Başbakan Adnan Menderes’i, Ulu Camisi’nde Yıldırım’ın ve Fatih’in sesini duyarsınız. Fatih Sultan Mehmet Han’ın hafızlık yaptığı camiden kıraati, şair Şeyhî’den şifayı ve şiiri dinlersiniz Kütahya’da. Rahmetle yad ettiğimiz Türk sinemasının bilge yönetmeni Ahmet Uluçay’ın Karpuz Kabuğundan Gemiler’ini, Türkiye’de üç kuşağı eserleriyle büyüten yazar Gülten Dayıoğlu’nun Fadiş hikayesini, Orgeneral Asım Gündüz’ün hatıralarında cesaret ve feraseti bulabilirsiniz Kütahya’da. Dumlupınar Şehitliği’nde Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin ebedî şehitlerine o günlere giderek şahitlik edeceksiniz. Ecdadımızın aziz ruhlarını anmak üzere Kütahya’ya bekliyoruz. Dünyada örneği olmayan 9 farklı mineral içeren termal sulara sahip, termal sağlık turizminin başkenti olan şehrimizde sizleri de görmek isteriz. Doğal şifa ve sağlık kaynakları için sizleri Kütahya’ya davet ediyorum. 3 bin yıldan beri hastalara şifa Simav Eynal Kaplıcalarına davet ediyorum sizleri.”

‘KÜTAHYA’DA İNSANLAR BİRBİRİNE ‘GÜLÜM’ DER’

Kütahya’da vişnesinden kestanesine, ekmeğinden helvasına, leblebisinden halısına toplamda 21 adet coğrafi işaretli ürün bulunduğuna değinen Bayırcı, “Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım. Frig Vadisi’nden başlayıp Dumlupınar’a varalım. Kral Zeus’tan selam alıp Macar Kralı Kossouth’a haber salalım. Malazgirt’in izlerini Kütahya Kalesi’nde görelim. Hisarlı Ahmet’ten türkü derleyip Murat Dağı’nda çığıralım. Bastığımız toprağa “toprak” deyip geçmeyen, vatanı uğruna canını veren kefensiz şehitlerimize şahitlik, şehrimizde tarihin izlerini barından Ulu Camii’nde bu toprakları bize miras bırakan ecdadımıza dualar edelim.” Dedi. Sözlerine Ümmî Sinan’ın “Gül alırlar, gül satarlar,Gülden terazi tutarlar,Çarşı pazar güldür, gül.” Dizeleri ile son veren Bayırcı, “Kütahya güldür zira Kütahya’da insanlar birbirlerine “gülüm” diye hitap ederler. Sözümüz edebî, davetimiz ebedidir. Kütahya’mıza davet ediyorum, Kütahyalıların selamlarını sizlere iletiyorum.” Şeklinde konuştu.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *