ŞEHİR HASTANESİ’NİN HELİKOPTER PİSTİ HAZIR

864

Bütün lisansları alınmış bir helikopter pisti ile şu an Şehir Hastanesi’ne helikopter inip kalkabilecek durumda olduğunu belirten Kütahya Şehir Hastanesi Proje Koordinatörü Çetin Güven, hastane inşaatında kullanılan 498 deprem izolatörü ile yapı güvenliğinin sağlandığını dile getirdi

İKİ HASTANE BİRLİKTE AÇILACAK

Kütahya Şehir Hastanesi Proje Koordinatörü Çetin Güven, Şehir Hastanesinin fiziki yapısı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Şehir Hastanesi projesinde Evliya Çelebi Mahallesinde bulunan 510 yataklı genel hastane ve Yoncalı’da bulunan 100 yataklı Fizik Tedavi Hastanesi olmak üzere iki hastane bulunduğunu belirten Güven, Yoncalı’daki hastanenin yüzde 100 oranında tamamlandığını ve uzun bir zamandan beri hizmet alınabilir halde olduğunu ifade etti. 

Yoncalı Fizik Ve Tedavi Hastanesi’nin şu an hasta kabul yapabilir durumda olduğuna değinen Güven, “Biz Yoncalı’nın hasta kabulüne başlaması gerektiğiyle ilgili talebimizi bakanlığa ilettik. Tabi bakanlık iki hastanenin aynı anda olmasını istiyor. Yoksa bundan bağımsız olarak Yoncalı birkaç aydan beri hazır durumda.” Dedi.

‘ÇOK KISA SÜREDE İŞLEMLER TAMAMLANACAK’

Şehir Hastanesinin ise yüzde 99’unun tamamlandığını dile getiren Güven, test işlemlerinin devam ettiğini en geç Şubat sonuna kadar tüm işlemleri tamamlamayı hedeflediklerini belirtti. Hastanenin  bugün dâhil olmak üzere çok kısa zaman içerisinde açılabilir durumda olduğunu ifade eden Güven, “Çünkü bazı işlerin de hastane açıldıktan sonra yapılabileceği aşikâr. 140 bin metrekare alanda bulunan hastanemizin 181 bin metrekarelik kapalı alanı var. 510 yataklı hastanede toplam 22 ameliyathane, 119 poliklinik,130 civarında yoğun bakım ünitesi var. Yaklaşık 40 metrekarede fizik tedavi hastanemiz var.” dedi. Hastanenin tüm elektromekanik sistemleri devrede olduğunu, elektriğin şehir şebekesinden alınmadığını belirten Güven, “Elektrik sistemimiz ise kalıcı elektrik. Bütün hatlarımız bağlanmış durumda binamızı ısıtıyoruz, havalandırıyoruz, soğutuyoruz. Sadece zayıf akım, istem entegrasyonla ilgili işlerimiz kaldı. Onları da çok kısa süre içerinde tamamlayacağız.” Dedi.

498 TANE DEPREM İZOLATÖRÜ KULLANILDI

Şehir Hastanesi’nde bütün lisansları alınmış bir helikopter pisti de bulunduğunu ifade eden Güven, şu an Şehir hastanesine helikopter inip kalkabilecek durumda olduğunu belirtti. Kütahya’nın deprem bölgesi olması sebebiyle şehir Hastanesinde 498 tane deprem izolatörü kullanıldığını açıklayan Güven, bodrum katta bulunan deprem izolatörleri ile yapı güvenliğinin sağlandığını dile getirdi.

Şehir Hastanesinde açık ve kapalı olarak bin 60 araçlık otopark kapasitesinin olduğunu açıklayan Güven, “Kapalı otopark hastanenin 1 ve 2’inci bodrum katında yer alıyor. Bunun bir kısmı yapılmış durumda. Bir kısmı da şantiye tesislerimizin olduğu bölümde yapılacak. Şantiye tesislerimizin kalkmasını bekliyoruz.” Dedi. İlave otoparkla ilgili bir görüşme yapıldığını ifade eden Güven, gelecekte Vali  Işın’ın belirttiği yere açık otopark yapılabileceğini belirtti.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *