‘SİZ ÇALIŞMAYA DEVAM EDİN BİZ DE SİZE BABALIK YAPMAYA DEVAM EDELİM’ MAAŞLAR YASAL

169

Kütahya Belediyesinde en düşük maaşın 30 bin 29 Türk Lirasına yükselmesi ile çalışanların belediye bütçesinden aldığı payın yasal sınıra yaklaştığını belirten Başkan Işık, Kütahya’daki gelişmelerin belediye çalışanlarının eliyle hayata geçtiğine değinerek “Siz çalışmaya devam edin, biz de size babalık yapmaya devam edelim.” Dedi.

Kütahya Belediyemiz ile Hizmet-İş Sendikası Kütahya Şubesi arasında imzalanan ek protokolle Kütahya Belediyesinde en düşük maaşın 30 bin 29 Türk Lirasına yükselmesini sonrası belediye çalışanları Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’a davullu zurnalı bir törenle teşekkür etti.

‘HER GELDİĞİMDE DEĞİŞİMİ GÖRÜYORUM’

Belediye hizmetlerini şehre belediye emekçilerinin götürdüğünü ifade eden Hizmet-İş Sendikası Selahattin Ödemiş, şehrin her yerinde işçilerin alın teri olduğuna değinerek bu emeğin kıymetini bilen emekçileri enflasyona ezdirmeyen Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’a ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Kütahya’ya her geldiğinde değişimi fark ettiğini belirten Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Celal Yıldız, “Bu şehre hizmet etmek çok kıymetli. Başkan Işık bu hizmeti sizlerle beraber veriyor İnsanın derdi ile dertlenen bir belediye başkanına sahipsiniz. İnşallah bu imzalarımız bugün değil bunda sonra da sürecek belediye başkanımızın belediye başkanlığı devam edecek; emekçilerimiz de hak ettikleri ücretleri, hak ettikleri şekilde almaya devam edecek.” Şeklinde konuştu.

Artış oranını belirlenmek için büyük çaba sarf ettiklerini ifade eden Başkan Işık, hizmette sınır tanımayan, gece gündüz alın teri dökerek çalışanlara sözlerini olduğuna değindi. Kütahya Belediyesi çalışanlarını, bölgenin ve Türkiye’nin en mutlu çalışanları olacak hedefiyle hareket ettiklerini belirten Işık, “Beş yıl boyunca yaptığımız gibi Türkiye’ye örnek olacak bir davranışı sizler adına ortaya koyduk.” Dedi.

ZORLUKLAR KÜTAHYA’YI YORMADI

2019 yılı Mahalli İdareler Seçimi öncesinde Kütahya’nın problemlerini masaya yatırıp beş hedef belirlediklerini açıklayan Işık, “Birinci hedefimiz sosyal barışı sağlamaktı hatırlarsanız. Çünkü o günlerde gerek 15 Temmuz hain FETÖ darbesinin etkisiyle gerekse belediye çalışanlarımızın çöp toplama dahil olmak üzere yaşadığı sıkıntılardan dolayı belediyede ve Kütahya’da huzur yoktu, yanı başındaki insana selam vermekte insanlar tereddüt ediyordu. Ben bunu sahada çok gördüm. Dedim ki bu şehrin birinci problemi kurumlarla vatandaşı barıştırmak, sosyal barışı sağlamak dedik.” Dedi. Görev sürelerinin ilk iki yılında pandemi, arkasından Rusya-Ukrayna Savaşının dünya piyasalarına olumsuz etkileri, ardından deprem felaketi ve devam eden savaşlar ve krizler yaşandığına değinen Işık çok zor bir beş yıla rağmen sorunların Kütahya’yı çok yormadığını vurguladı.

Devraldıkları bütçeyi 15 katına çıkarırken 3 yılda ödenmesi gereken borçları da ödediklerini belirten Başkan Işık, “Bu şehre 151 yıl boyunca yapılamayan hizmetleri yaptık allah nasip ederse önümüzdeki 5 yılda da yapmaya devam edeceğiz.” Şeklinde konuştu.

2024 HEDEFİ TÜRKİYE ÜÇÜNCÜLÜĞÜ

Belediye çalışanlarına ayrılan gelir payının yasal sınır olan yüzde 40’a yaklaştığını ifade eden Başkan Işık, “Yüzde 39’a yükseldik. Onun üzerindeki bir kuruşu ne ben verebilirim ne de siz isteyebilirsiniz. Siz bizi mahcup etmeyerek vatandaşımız bizden iş istediğinde gece demediniz, gündüz demediniz gittiniz o işi yaptınız.” Dedi. Tüm çalışma arkadaşları ile beraber bir ekip olmanın sonucundan verilen hizmetlerin sayesinde Kütahya’nın Türkiye’nin yaşanabilir dördüncü şehri olduğunu belirten Başkan Işık, 2024 hedefini ise Türkiye üçüncülüğü olarak açıkladı.

Kütahya’da 117 kişiye bir Belediye çalışanı düştüğünü belirten Başkan Işık, “Biz memleketimizin evladını işe almaktan onur duyarız Hedefimiz 100 kişiye bir çalışan. Şu anda 2 bin 175 kişiyiz 2 bin 600 olacağız. Büyüyeceğiz sizlere aktardığımız payı daha da artacağız. 2020 yılında başlattığımız ilk toplu sözleşmeyle beraber her geçen gün hak ettiğinizi vermeye çalıştık. İnşallah haziran ayında yapacağımız yeni toplu sözleşmede yine verebileceğimiz en iyiyi vereceğiz ve Türkiye’ye örnek olmaya devam edeceğiz. Siz çalışmaya devam edin, biz de size babalık yapmaya devam edelim.” Dedi. Başkan Işık’ın konuşmaları sık sık tezahüratlarla bölünürken belediye çalışanları meşaleler yaktı, konfetiler patlattı. Konuşmaların ardından bazı personeller halay çekerek yapılan iyileştirmeyi kutladı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *