100 YILLIK DESTAN ATEŞ KÜTAHYA’DA SAHNELENECEK

227

Bu toprakların ne zorluklarla kazanıldığını dev oyuncu kadrosu ile anlatan “100 Yıllık Destan Ateş” isimli tiyatro oyununun 21-22 Mart tarihlerinde Kütahya’da sahneleneceğini ifade eden Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, tüm Kütahyalıları oyuna davet etti.

TAMER KARADAĞLI KÜTAHYALILARI DAVET ETTİ

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, Cumhuriyetin 100. yılı için hazırlanan “100 Yıllık Destan Ateş” isimli tiyatro oyununun 21-22 Mart tarihlerinde Kütahya’da sahneleyeceğini duyurdu. Oyuna tüm Kütahya’yı davet eden Tamer Karadağlı, “Ben de orada olacağım.” İfadelerini kullandı.

Haluk Özenç’in yazdığı, Barış Erdenk’in yönettiği tek perdelik Ankara Devlet Tiyatrosu oyunu oldukça kalabalık bir kadroya sahip, oyunda Mustafa Kemal Atatürk rolünü ise Emre Başer canlandıracak

Oyunun konusu hakkında Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünün resmi sitesinde “Kendi vatanında tutsak edilmiş; açlık, yokluk ve yoksullukla mücadele eden bir halk…Acıyla, kayıpla, yenilgiyle dolu Anadolu topraklarında, imkansızlıklar içinde dahi asla vazgeçmedi…Vatanını bölmeye niyetlenenlere karşı mesajları netti: bu millet birdir, birliktedir ve bu topraklarda ‘’Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir’’. İfadelerine yer verildi.

VEKİL ERBAŞ ÇAĞRIDA BULUNMUŞTU

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, oyunun kuruluşun kurtuluşun şehri Kütahya’da da sahnelenmesi için birçok kez davette bulunmuş ‘100 yıllık destan ateş’ oyununun da ilimize gelmesini bekliyoruz.” Şeklinde konuşmuştu.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *