VEKİL DEMİR YATIRIMLARI MÜJDELEDİ

154

Türkiye’nin en köklü OSB’lerinden Kütahya OSB’ye genişleme alanları sayesinde yeni yatırımcıların yolda olduğunu ifade eden AK Parti Kütahya Milletvekili Mehmet Demir, DSİ’nin AK Parti hükümetleri boyunca Kütahya’ya 11,48 milyar TL yatırım yaptığını açıkladı.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kütahya Milletvekili Mehmet Demir, TBMM’de Kütahya sanayisi ve DSİ yatırımları hakkında bilgi verdi.

EN KÖKLÜ OSB’LERDEN BİRİ

Türkiye’nin en köklü organize sanayi bölgelerinden biri olan Kütahya Organize Sanayi Bölgesi’nin 1973 yılında kurulup olup 1990’lı yıllarda 215 hektarlık alanda hizmet vermeye başladığını belirten Mehmet Demir, “Hızla büyüyen ve kapasitesini gün geçtikçe artıran Kütahya OSB, şu an 415 hektar alan ve 129 sanayi parseliyle yüzde 97’lik doluluk oranına ulaştı. 13 binin üzerinde istihdam katkısıyla ilimize değer katıyor. OSB’de yer alan firmalar cam, seramik, porselen, otomotiv, tekstil, geri dönüşüm, madencilik, gıda, ağaç, ağaç ürünleri, yapı kimyasalları, kimya, plastik, metal sanayi ve makine konularında faaliyet göstermektedir.” Dedi.

 Bölgede yer alan firmaların ihracatının toplamda 350 milyon doların üzerine çıktığını ifade eden Demir, Kütahya OSB’nin 218 hektarlık ilave genişleme alanıyla 633 hektar alana ulaştığını, içerisinde yüksek teknoloji firmalarının da bulunduğu, yeni firma yatırımlarının yolda olduğunu belirtti.

12 BİN DEKAR TAŞKINLARDAN KORUNDU

2002-2024 AK Parti Hükûmetinin Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünce Kütahya’da toplam 11,48 milyar TL yatırım yaptığını, 177 adet tesisin hizmete alındığını açıklayan Demir, şu ifadeleri kullandı: “Bu tesislerin 2 adedi olan içme suyu tesisiyle yıllık 15 milyon metreküp içme suyu ve kullanma suyu temin edilerek 105 bin kişi için kullanma suyu sağlandı. 21 adet barajla baraj depolama kapasitesine ilave 141 milyon metreküplük hacme ulaştı. 8 adet göletle gölet depolama kapasitesi de 5,5 milyon metreküplük hacme ulaştırıldı. 21 adet sulama tesisi tamamlanmış olup devam etmekte olanlarla birlikte 204 bin dekar arazi sulamaya açılmış ve yıllık 1,53 milyar TL’lik zirai gelir artışı sağlandı. 118 adet taşkın koruma tesisiyle 144 yerleşim yeri ve 11.500 dekar arazi taşkınlardan korundu.”




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *