DPÜ VE KUTSO İŞ BİRLİĞİNDEKİ PROJENİN 2. DÖNEM TANITIM TOPLANTISI YAPILDI: 2. MENTEE-MENTOR PROJESİ BAŞLIYOR

587

Mentee-Mentor projesinin 2. dönem tanıtım toplantısında konuşan DPÜ Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, öğrencilerin mentorleri sayesinde kariyer ipuçları edineceğini ve mezun olmadan önce iş dünyasını daha yakından tanıyacağını vurguladı.

DPÜ ve Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) ortaklığındaki Üniversite-Sanayi İş Birliği kapsamında, Mentee-Mentor projesinin 2. dönem tanıtım toplantısı, Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Kahraman, KUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Esin Güral Argat, Başkan Yardımcısı Emin Yüce ve proje paydaşlarının katılımıyla düzenlendi.

2023-2024 Bahar Yarıyılının 4 Mart – 1 Haziran arasındaki döneminde tamamlanması planlanan projeye 17 firma ve 3 kurum paydaş olarak katılım sağlarken DPÜ’den 5 fakülte ve 2 meslek yüksekokulundan öğrenciler yer alacak.

“BİLİMSEL POLİTİKALAR TOPLUMLARI ÖNE TAŞIR’

Üniversite-Sanayi İş Birliğinin üniversitelerde üretilen akademik bilginin sanayide katma değere dönüştürülmesi yoluyla bir ülkenin kalkınmasında öncü olabilecek önemli bir mekanizma olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, “Üniversitelerin eğitim ve teknolojiyi benimsemesi, sanayiye uyarlaması ve bunu yayması misyonuyla ekonomik gelişmenin ve kalkınmanın önemli bir itici gücü olarak kabul edilmektedir.” Şeklinde konuştu.

‘İŞ DÜNYASINI YAKINDAN TANIYACAKLAR’

Öğrencileri sanayi ile bir araya getirecek olan ve bölgesel ekonomik kalkınma açısından da oldukça önem arz eden Mentorluk Projesinde mentorler tarafından öğrencilere sektörel olarak rehberliğin yanı sıra tecrübelerin ve deneyimlerin aktarılacağını belirten Rektör Kızıltoprak, “Öğrencilerimizin kariyer planlamaları açısından oldukça önem arz etmektedir. Mentorlerimiz sektörlerdeki değişim, dönüşüm ve kariyer anlamında önemli ipuçlarını öğrencilerimiz ile paylaşacak, bu sayede öğrencilerimiz mezun olmadan önce iş dünyasını daha yakından tanıyarak staj ötesinde bir deneyim fırsatı yakalayarak ilgili sektörlerdeki hedefledikleri kariyer basamaklarına daha kolay ulaşabilme fırsatı yakalayacaklardır.” İfadelerini kullandı.

‘ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞ BİRLİĞİ

KAĞIT ÜZERİNDE KALMAMALI’

Projenin ilk ayağının Cumhuriyetin 100. yılında yapıldığı ve hedeflenen başarıya ulaşıldığını söyleyen KUTSO Başkanı Güral Argat, Üniversite – Sanayi iş birliğinin sadece kağıt üzerinde kalmaması gerektiğini söyledi. Bu birlikteliğin en hızlı ve etkili şekilde hayat geçirilebileceği alanlardan birinin de üniversite öğrencilerinin sahip olduğu değerlerin iş dünyasının deneyimiyle buluşturulması olduğunu ifade eden Güral Argat, Mentee-Mentor projesinin Türk kültüründe yer alan ahilik kültürüne benzediğini kaydetti.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *