‘ÖZEL ÇOCUKLAR HİÇ İHMAL EDİLMEYECEK’

159

Anasultan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde özel çocuklar ve aileleriyle bir araya gelen Vali Işın, özel eğitim alanında kaydedilen ilerlemelere dikkat çekti. Engelli bireylerin ve ailelerinin hayatını kolaylaştıracak çalışmaların sürdürüldüğünü ifade eden Milletvekili Adil Biçer özel eğitime ihtiyacı olan çocukların hiçbir zaman ihmal edilmeyeceğinin altını çizdi.

Kütahya Valisi Musa Işın, AK Parti Kütahya Milletvekilleri Adil Biçer, İsmail Çağlar Bayırcı ve Mehmet Demir, İl Başkanı Mustafa Önsay, Özel Anasultan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret etti. Okul hakkında bilgiler veren Okul Müdürü Mehmet Tuna, 17 öğretmen ile 300 özel çocuğa hizmet verdiklerini söyledi.

SABIR VE METANET MESLEĞİ

Sınıfları ziyaret ederek özel öğrencilerle birebir görüşen, her biriyle yakında ilgilenen Vali Işın, öğrencilerin genel durumları hakkında öğretmenlerde bilgiler aldı. Özel eğitim öğretmenlerinin sabır ve metanet gerektiren bu mesleği büyük bir fedakarlıkla yerine getirdiğini söyleyen Işın, Özel çocukların yetiştirilmesi konusundaki hassasiyetini dile getirdi. Vali Işın, bu konuda büyük emek sarf eden anne ve babalara da teşekkür etti.

ENGELLİLERLE İLGİLİ POLİTİKALARLA ÖNEMLİ İLERLEMELER SAĞLANDI

Son 20 yıl içerisinde devletin ve hükümetin engellilerle ilgili önemli politikalar geliştirdiğini belirten Vali Işın özel eğitim alanında büyük ilerlemeler kaydedildiğini aktardı. Işın, “Bu çocuklarımız, evlerinden alınıp özel eğitim kurumlarında becerilerini ve niteliklerini geliştirmek için öğretmenlerimiz eşliğinde hizmet almaktadır. Bu büyük bir hizmettir” dedi.

‘AMACIMIZ HER KESİME EŞİT HİZMET’

Çocukların herkesin ortak sorumluluğu olduğunu ve toplumun her kesimine eşit hizmet sağlama amacında olduklarını belirten Vali Işın, “Bu çocuklar hepimizin çocuklarıdır. Hepsi bize emanettir. Biz de yetkililer olarak çocuklarımızın yetişmesi için, devletimizin bize verdiği imkanlar nispetinde elbette ki bu kurumlarımıza sahip çıkacağız, onları ayakta tutacağız. Bizim amacımız, gayemiz, toplumumuzun her kesimine ulaşmaktır. Hiç kimse alması gereken hizmetten mahrum kalmasın. Bu konuda bizler de çocuklarımızın yetiştirilmesi için devlet olarak, yetkililer olarak elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz” diye konuştu.

‘HER ZAMAN YANLARINDAYIZ’

Engelli bireylerin ve ailelerinin hayatını kolaylaştıracak çalışmaların kesintisiz sürdürüldüğünü ifade eden Milletvekili Adil Biçer de özel eğitime ihtiyacı olan çocukların hiçbir zaman ihmal edilmeyeceğinin altını çizerek her zaman yanlarında olduklarını söyledi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *