BAŞKAN IŞIK’IN YENİ HEDEFİ: HUZURLA BÜYÜMEK FAKİRLİĞİ YENMEK

97

Kütahya’nın zenginleşerek büyümesi için yatırımları şehrin zenginleşmesine katkı sağlayacak noktalara yönlendireceklerini ifade eden Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, “Bu şehir gelişecek bu şehir mutlu olmaya devam edecek. Yeni sloganımız huzurla büyümek fakirliği yenmek. Bu bizim hakkımız.” İfadelerini kullandı.

‘DÜNÜ UNUTMAMAK GEREK’

Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, MHP Kütahya Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışında önemli açıklamalarda bulundu. Bugünü değerlendirmek için dünü unutmamak gerektiğinin altını çizen Başkan Işık, 5 yıl önce 5 hedef belirlediklerini hatırlattı. İlk hedefleri sosyal barışı sağlamak için Açık Kapı Belediyeciliğini uygulamaya koyduklarını ifade eden Başkan Işık, 350 bine yakın Kütahyalıyı ağırladığı makamında birlik içinde yaşamanın önemini anlattıklarını belirtti. İkinci hedef olarak göçü durdurduklarını ve şehrin merkezinde nüfusun her yıl 5 bin civarında arttığını açıklayan Işık, üçüncü hedef olarak belirledikleri genç nüfusun artması için yapılan çalışmaları anlattı. Bölgenin en yaşlı ili olan Kütahya’nın bölgenin en genç ikinci ili olduğunu ifade eden Işık, bunu gören yatırımcının Kütahya’ya taleplerini artırdığını ifade etti. Sanayisi büyüyen şehrin artık zenginleşmeyi beklediğini dile getiren Işık, yaşayanların ve yatırımcının tercih edeceği ilk 5 il içinde yer alma hedefini Türkiye’nin en mutlu 5. ili olarak ulaştıklarını açıkladı.  Beşinci hedef olarak sporu ve sanatı destekleme kararı aldıklarını ifade eden Başkan Işık, tüm Türkiye’nin Kütahya’nın etkinliklerini imrenerek izlediğini ifade etti.

2019 yılında görevi devraldığında Kütahya’nın milli gelirden ferdi başına aldığı payın 7bin 200 dolar olduğunu ve tüm olumsuzluklara rağmen 9 bin dolara çıkardıklarını belirten Başkan Işık, Türkiye ortalamasının 12 bin dolar olduğuna dikkat çekerek önümüzdeki 5 yılda tek bir hedefin önce ortalamayı yakalayıp sonra üzerine çıkarmak olduğunu ifade etti.

YONCALI’DAKİ İMALAT 2024’DE BAŞLIYOR

Şehrin zenginleşmesi için yapılması gerekenleri anlatan Başkan Işık, “Eskişehir tarafından Kütahya’ya geldiğinizde tek bir giriş dışında giriş yok. Kütahya’dan çıkan arkadaşlarımız için seraya giriş yok. Eskişehir’den gelenlerin SERA AVM’ye sapacağı yer yok. Peki nasıl zenginleşeceğiz? Şehrimizi kilitlemişiz. Şehrimizin en kıymetli tarihi eseri Ulu Cami ve etrafı. Ulu Cami’ye ulaşım zor gidince de Ulu Cami’yi göremiyoruz. Niye çünkü önüne iş merkez yapıp hapsetmişiz. Kütahya zenginleşmesin diye alnımıza silah dayasalar bunu yapardık. Ulu Cami’ye giden yolu, kalbe giden yolu kapar gibi kapamışız.” Dedi. Şimdi sıranın şehrin zenginleşmesine katkı sağlayacak neresi varsa yatırımları buralara yönlendirmeye geldiğini ifade eden Başkan Işık, “Yoncalı’ya, Ilıca’ya çevre yollarına… Göreve geldiğimizde Yoncalı’da belediyeye ait bir metrekare arsa yoktu. Şimdi 250 dönüm arsamız var. Buranın 120 dönüm civarını doktorlar grubumuza verdik. 5 yıldızlı sosyal ve sağlık tesislerinin imalatına 2024’de başlanıyor. Yeni 5 yıldızlı otellerle bu şehri dünyaya açacağız. Tavşanlı yolunun sağlı sollu iki tarafının imar düzenlemeleri ile ticaret alanına dönüştürülmesi bitti. Sıra Eskişehir – Afyon yoluna geldi. Yeni dönemde birlikte başarmaya ihtiyacımız var.” şeklinde konuştu.

2019 yılında Kütahya’nın toplanamayan çöpleri konuştuğunu ifade eden Başkan Işık, “2019’da 24 temizlik aracına 1 yılda 16 milyon kira veriyordu. Bu düzen yıkılmalı dedik. Toplam 58 araçlık filoyu 16 milyon TL’ye satın aldık. Yıllarca birilerine akıtılan Kütahya’nın parasını Kütahya’da tuttuk. Göreve geldiğimizden beri her ihaleyi EKAP üzerinden yaptık. 5 yılda 300 milyon TL’ye yakın tasarrufu sağaldık. Bu belediye böyle zenginleşti bu borçlar böyle ödendi. Bütçesini 15 kata çıkaran bir tane dahi belediye yok.” İfadelerini kullandı.

 ‘KÜTAHYA’NIN KADERİ İLE OYNAMAYIN’

Merkez pazaryeri hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Işık, “Merkez Pazar yerine dair vaatlerin gerçek olamayacağını şu sözlerle anlattı: “Merkez Pazar yerini geri getireceklermiş öyle bir dünya yok. Orası Anıtlar Kurulunun kararı ile valilik, stk’lar, belediye meslek odalarının ortak kararı ile yeşil alana dönüştürüldü. Cumhuriyet savcısının Pazar yerinin çatısının tehlikesi hakkında uyarı yazısı var. Biz kimsenin ekmeği ile oynamak için orayı yıkmadık. Çamlıbahçe Parkını 15-20 gün sonra açacağız. Hemen 150 metre yukarısında 2bin 500 metrekarelik eski pazar yerine karşılık 4 bin metrekarelik yeni Pazar yerinin oluşturulması için tüm süreçleri bitirdik. Yüzde 10’luk bölümünün kamulaştırması devam ediyor. Oraya 5 katlı kültür merkezi vaadi var açığa çıkan tarihi eserlerin seviyesini 1 santim geçemezsiniz. Oraya bir kat dahi pazar yeri sığmadığı için biz başka alana taşıdık. 5 katı oraya yapacağım diyen ya Kütahya’da yaşamıyor ya da mevzuattan, devlet yönetiminden bihaber. Pazarcı esnafımızın rahatsızlığını biliyoruz. Ancak 3-5 oy alacağım diye Kütahya’nın kaderi ile oynayacaklara müsaade edemeyiz orası Kütahya’nın ortak değeri.”

‘SEVGİ YOLUNU AÇAĞIZ’

Sevgi Yolunu en konforlu şekilde trafiğe açmak istediklerini belirten Başka Işık, “Şu anda kullanılan alan değişmeyecek şekilde ortadaki 3, 3 buçuk metre genişliğindeki refüjü kaldıracağız tek yönlü olarak açacağız. Dışardan gelen herkes şehrin merkezini kolay bulacak tarihi mekanlarda 17 yıldır bitik durumunda olan esnafın işlerini canlandıracağız. Biz bunun için ilk Zafer Meydanına işe başladık Burayı yaptık sıra geldi cumhuriyet caddesine geldi. Ulaşım Master Planının birinci maddesi trafiğin rahatlatılması için bu tedbirleri almaktan geçiyor. Esnafımız rahat olsun hem onları hem şehrin tamamını düşüneceğiz” şeklinde konuştu.  

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *