KADINLARIMIZ

415

      Allah ın bize büyük lütfu , Efendimiz SAV. mizin cennetle müjdelediği kadınlarımız baş tacımız olmalı.  Bir nimet olan kadınlarımız biz erkekler tarafından acaba ne denli kıymetli, kıymetini ancak yokluğunda anladığımız kadınları el üstünde taşımamız gerek. 

     İnsanlığın var oluşundan bu yana kadınlar hep ön planda olmuştur, Ama son yıllarda ne hikmetse bu güzelim dengeyi bozacak hurafelerle , yanlış ata dolduruluşları ile, töre ile kadınlar ikinci plana atılmıştır, dinimiz asla böyle emretmemiştir, ama yobazların ve örümcek kafaların kadını eksik etek görüp aşağılaması toplumun, ve aile düzeninin içine çomak sokulmuş gibi berbat olmuştur. 

    Dini ve ahlaki çöküşün temeli olan aile yapısının, ailede sevgi, saygının kalkması bize yapılan en büyük ihanettir, çürüme aileden başlayınca topluma dalga, dalga yayılmıştır. Bu saptamayı yapmak zorundayız, maganda kocaların önce dini öğrenmesi, ardından da yasalarla kadını koruma altına almak ve bu güvenceyi vermek hepimize düşen görevdir. Bize Allah ın bir lütfu olarak verilen bu nimeti yok saymak aptallığın ta kendisidir, kadına eziyet eden, döven, dışlayan, hatta öldüren kocaların ıslahı şarttır. Bu ıslahın yasal boyutlarda işler hale gelmesi elzemdir. Kadın yasası var ama maalesef keyfi ve absürt uygulamalar, kravat indirimi gibi kavramlarla içi boşalmakta. 

    Kadın anadır, bacıdır, eştir. Bu felsefe hayatın ta kendisidir. Cennetle müjdelenmiş kadınları örselemek tam bir aymazlıktır. Kurtuluş savaşında kucağında cepheye mermi taşıyan kadınlar vatanın bütünlüğüne de katkı yapmıştır.  Biraz aklı selim olanın kadını aşağılaması mümkün değildir. Kadının adı yok değil resmen vardır. Cezai yaptırımların ağırlaşması dışında şu an için bir çözüm yok, bu magandalara dini anlasa zaten bunu yapmazlar,  onun içindir ki bir an önce yasanın gözden geçirilmesi ve işler ve caydırıcılık konusunda düzenlenmesi şarttır. 

    Kadının yeri sadece ev değildir. Kadın hayatın her alanında olmalıdır. Kadınlarımızın çalışma hayatında da başarılı oldukları göz önündedir. Kadın üretken olursa aile ekonomisi, ülke ekonomisi de üst seviyeye çıkar. Bu nedenle kadın istihdamının artması gerekmekte. Kadının eve hapsetmek yerine üretken hale getirmek daha akılcı yoldur. 

     Kadınlarımıza gereken önemi vermek biz erkeklerin değil, tüm toplumun asli görevidir. Kadının eli değen her yer güzelleşir, Yalnızca kadına önem vermek yetmez çocuklarımızın da aynı şekilde aile bütünlüğü üzerine hayat biçimini düzenlersek hepimiz mutlu mesut yaşarız. 




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *