KARANLIK ZİHNİYETİN KARŞISINDA KADIN MÜCADELESİNİN YANINDAYIZ: KADIN ERKEK EŞİTLİĞİ MUTLAK SAĞLANMALI

243

Toplumsal cinsiyet eşitliğinin mutlak surette sağlanmasını, kadına yönelik şiddeti önleyici bütüncül politikaların geliştirilmesini, cinsiyete dayalı ayrımcılığın ve şiddetin son bulmasını savunduklarını açıklayan Kütahya Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Üyesi Av.Sanem Gümüşsoy, kadın kazanımlarını geriye götürecek her şeyin karşısında olduklarını belirtti.

Kütahya Barosu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle Kütahya Adliyesi önünde basın açıklamasında bulundu. Basın açıklaması Kütahya Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu Üyesi Av.Sanem Gümüşsoy tarafından okundu. 8 Mart’ın, “eşit işe eşit ücret” isteyen kadınların neredeyse iki yüz yıl öncesinden bugünkü eşitlik ve adalet mücadelesine ışık tuttuğu dayanışmanın ve direnişin adı olduğunu ifade eden Sanem Gümüşsoy, 8 Mart’ın, tüm dünyada kadının insan hakkı ihlallerine karşı yaşamın her alanında eşitlik ve adalet talep etme kararlılığının, ayrımcılığa ve şiddete karşı duruşun ve örgütlü kadın mücadelesinin sembolü olduğunu belirtti. 

Cumhuriyetin devrim yasalarından olan laik Medeni Kanun başta olmak üzere örgütlü kadın mücadelesi sonucunda yasal güvenceye kavuşturulan kazanımların daha ileriye taşınmasının önemine dikkat çeken Gümüşsoy, toplumsal cinsiyet eşitliğinin mutlak surette sağlanmasını, kadına yönelik şiddeti önleyici bütüncül politikaların geliştirilmesini, cinsiyete dayalı ayrımcılığın ve şiddetin son bulmasını savunduklarını açıkladı.

BİR GÜNDE 8 KADIN KATLEDİLDİ

İstanbul Sözleşmesi’nden hukuka aykırı bir biçimde keyfiyetle çıkıldığı, şeriat karşıtı düşüncelerini açıkladığı için bir meslektaşlarının gözaltına alındığı, bir günde 8 kadının katledildiği bir süreçten geçtiğimizi ifade eden Gümüşsoy, uygulanan cezasızlık politikalarının erkek failleri daha da cesaretlendirdiğine dikkat çekti.

Bütün bunlara rağmen Cumhuriyetin ikinci yüzyılında kadınların sanat, spor ve bilim alanlarında uluslararası arenada elde ettiği başarılarla kadın mücadelesine güç kattığına değinen Gümüşsoy, kadınların yıllardır büyük bir inanç ve azimle sürdürdüğü mücadelenin demokrasinin temelini oluşturduğunu belirtti.

DAYANIŞMAMIZI SÜRDÜRECEĞİZ

TÜBAKKOM olarak; uzun yıllar verilen kadın mücadelesi sonucunda elde edilen kadın hak ve kazanımlarından bizi bir nebze dahi geriye götürecek her türlü söylem, girişim, eylem ve karanlık zihniyetin karşısında olacaklarını bir kez daha vurgulayan Gümüşsoy, “Kadının insan haklarının yaşama geçirildiği, kadının hayatın her alanında erkekle eşit konumda ve özgür bir birey olarak var olduğu; ayrımcılık, yoksulluk ve şiddetin son bulduğu, kadın emeğinin görünür olduğu bir dünya özlemiyle mücadelemizi ve dayanışmamızı sürdüreceğimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz.” Dedi.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *