BİYONİK KULAKLI İŞİTME ENGELLİLER DERNEĞİ VE KSBÜ ARASINDA İŞ BİRLİĞİ: ENGELLİ VE YAKINLARININ HAYATINA DOKUNACAK

719

Engelli ve yakınlarının sosyal hayatta, eğitimde ve sağlıkta kaliteli bir yaşam sürdürebilmeleri adına harekete geçen Biyonik Kulaklı İşitme Engelliler Derneği, KSBÜ ile iş birliği protokolü imzaladı. Projenin İçişleri Bakanlığına sunulacağını ifade eden Sarıkaya, en az bin öğrenci velisinin eğitimlerle daha bilinçli hale geleceğini vurguladı.

EĞİTİM DESTEĞİ SAĞLANACAK

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) ile Biyonik Kulaklı İşitme Engelliler Derneği arasında iş birliği protokolü imzalandı. KSBÜ’den Rektör Prof. Dr. Ahmet Tekin ve Biyonik Kulaklı İşitme Engelliler Derneği Başkanı Nimet Sarıkaya’nın imzası ile hayata geçirilecek proje engelli ve yakınlarına eğitim, sağlık ve istihdam anlamında destek sağlayacak.

İşbirliği imzaları atılan proje hakkında bilgi veren Biyonik Kulaklı İşitme Engelliler Derneği Başkanı Nimet Sarıkaya, KSBÜ’nün proje ortağı olduğu projesi İçişleri Bakanlığına sunacaklarını açıkladı.

 “BİZ DE VARIZ” DEME İMKANI

Hedeflerinin en az 700 – bin öğrencinin velisinin eğitimlerle daha bilinçli hale gelmesi olduğunu ifade eden Sarıkaya, “Engelli ebeveynlerinin sosyal hayatta “biz de varız” diyebilmelerini, daha kaliteli bir yaşam sürdürebilmelerini amaçlıyoruz. Proje kapsamında tarama testleri de yapılacak. İşitme cihazı ihtiyacı olan bireylere cihaz sağlanacak.” İfadelerini kullandı. Sarıkaya, KSBÜ ve diğer kurumlardaki ortaklarıyla hayata geçecek proje işbirliği protokolünün Kütahya’ya hayırlı olmasını temenni etti. 

M. RIDVAN CEBECİOĞLU




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *