GÜMBÜR GÜMBÜR PROJELERLE KÜTAHYA’YI DÖNÜŞTÜRECEĞİZ

184

Kütahya Belediye Başkanı ve MHP Kütahya Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Alim Işık, Proje Tanıtım Toplantısında açıkladığı projelerle büyük ses getirdi. Işık, “Bu defa meclis çoğunluğunu da alıp gümbür gümbür projelerle bu şehri dönüştüreceğiz.” İfadelerini kullandı

Belediye Başkanı ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Alim Işık, Hezar Dinari Kültür Merkezi’nde Proje Tanıtım Toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya MHP Parti Kütahya İl Başkanı Selçuk Alıç, Merkez İlçe Başkanı Ayhan Toy, Ülkü Ocakları Başkanı İlker Bükni, parti teşkilatı ve vatandaşlar katıldı.

Vaat ettikleri 130 vaade karşılık 220 projeyi hayata geçirdiklerini açıklayan Belediye Başkanı Alim Işık, “Türkiye’nin banisi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Başbuğumuzun, Bilge liderimizin, Sayın Cumhurbaşkanımızın izinde şehrimize hizmet ettik etmeye devam edeceğiz.” Dedi. Geçmiş dönemde ortaya koydukları beş ana hedefe ulaştıklarını ifade eden Işık, 2024-2029’da öncelikleri, Kütahya’yı depreme ve afetlere dayanıklı bir şehre dönüştürmek, huzurla büyümek ve zenginleşmek olarak açıkladı

Kütahya Belediye Başkanı ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Alim Işık’ın Hezar Dinari Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdiği Proje Tanıtım Toplantısı büyük bir coşkuya sahne oldu. Başkan Işık, yeni dönemde de toplu konuttan ulaşıma, kentsel dönüşümden ulaşıma her alandaki projelerinin 7den 70’e tüm Kütahyalılara hitap edeceğini belirtti.

ŞEHRE İKİ YENİ BULVAR

Biri şehri sanayiye, biri üniversiteye bağlayacak Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli’nin isminin verileceği iki yeni bulvar projesini açıklayan Işık, “Yeni Kütahya, dar yollu,araçların giremediği eski Kütahya’ya benzemeyecek” dedi.

HAYAL SATMAYAN RAYLI PROJE

Yoncalı ve 1. OSB Kentçi Banliyö Ulaşım Sistemi Projesini tanıtan Başkan Işık, geri dönüşü kırık yıl olan projeye  hiçbir yatırımcı bulunmayacağının bilinmesine rağmen herkesin tramvay projesi açıklayarak hayal sattığına değindi. “Gerçek burada. Zafertepe Yoncalı arasındaki demiryolu hattını şehirler arası ulaşım saatlerinin dışında alternatif bir ulaşım modeli olarak şehrimize kazandıracağız.” Şeklinde konuştu.

HIDIRLIK HİSAR ARASI TELEFERİK

Diğer adayların teleferik projesinin ayağının yere sağlam basmadığını yapılacak yerin belirsiz ya da imkansız olduğunu ifade eden Işık, Hıdırlık hisar arasına yapacakları teleferik projesinin çalışmasını anıtlar kurulu ile tamamladıklarını belirtti.

İSTİHDAM VE ÜRETİM HAMLESİ

En önem verdiği üretim ve istihdam projelerinden biri olan Jeotermal Seracılık Projesi ile Geven Mahallesindeki 210 dönümlük mera alanını sera alanı olarak tahsis ettiklerini dile getiren Işık, 2012’de açılmış iki jeotermal kuyusundan yararlanıp jeotermal ısıtmalı teknolojik serayı Kütahya’ya kazandıracaklarını vurguladı.

İddialı çok sayıda proje açıklayan Başkan Işık, “Bu defa meclis çoğunluğunu da alıp gümbür gümbür projelerle bu şehri dönüştüreceğiz.” İfadelerini kullandı.

ŞEHRİN KİLİDİNİ AÇACAK

Çevre şehircilik projeleri ile sözlerine başlayan Işık, Kütahya Tavşanlı, Kütahya Eskişehir karayolu köprülü kavşak düzenlenmesi ile tek girişin olduğu Kütahya’nın kilidini açacaklarını belirtti.

372 bin metrekare yeşil alan sağlayacak Atakent Vadi Projesinin ve Verimli ve düşük karbonlu ısıtma soğutma projesi hakkında da bilgi veren Işık, Kent Park Revize Çalışması ile şehrin en merkez lokasyonlarından birisindeki alanın şehre kazandırılacağını açıkladı. Işık, bir kez daha yap işlet devlet yöntemiyle ihaleye çıkacak Vazo Kule’nin 2025 belediye bütçesi ile de yapılabilecek çok özel bir proje olduğunu vurguladı.

Okmeydanı Vadi Projesi, Zeryen Saray Vadi, Kanal Kütahya 2 Etap projelerini duyuran Işık İshakseydi ikizhöyük kumarı çalca kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanları ile Kütahya’ya 1 milyon 100 bin metrekarenin üzerinde yeni kentsel dönüşüm gelişim ve proje alanları sağlanacağına değindi.

ÖNEMLİ PROJELERDEN BİRİ:

Enne ve Yoncalı Revize İmar Planı’nın önemli projelerden biri olduğunu ifade eden Işık, “Vatandaşların talebine bağlı olarak isteyen turizme yatırımcısı bulursa parselini ticaret alanı olarak kullanacak. İsteyen konut alanı olarak kullanacak. Oradaki yıllardır süren gelişimini etkileyen sorunu kökten çözeceğiz.” Şeklinde konuştu.

Merkezdeki otopark sıkıntısının Bölge otoparkları ile çözüleceğini ifade eden Işık, “Anadolu garajının altını en az iki kat otopark üstünü tek kat iş yerleri ile şehrimize yeniden kazandıracağız.” Dedi.

Taşınan kamyon garajı yerine Afet lojistik merkezi kurulacağını ifade eden Işık, yeni dönemde Hisar’ın ardından Hıdırlık’ın da çevre düzenlemesi ne kavuşacağını vurguladı.

‘İNCİK SUYU TİCARİLEŞMEYECEK’

Müstecirin kullanım hakkı tamamlandığında İncik Suyunu ticari amaçla kullanılmaktan çıkaracaklarını müjdeleyen Işık, şehrin incik suyu çeşmesi olmayan mahallerine yeni çeşmeler yapılacağını belirti.

Ulaşım master planında önerilen  Akıllı Bisiklet ve Bisiklet Yolları Projesini Zafertepe’de, Sera AVM, Millet bahçesine ve üniversiteye kadar hayata geçireceklerini açıklayan Işık,  projenin otopark sorunu azaltıp trafik karmaşasını çözeceğini belirtti. Işık ayrıca Kütahya’daki tüm kavşakları akıllı hale getireceklerini dile getirdi.

SOSYAL KONUT PROJESİ HAYATA GEÇİRİLECEK

Engelli Rehabilitasyon ve Yaşlı Günüz Bakımevi, Kadın Sığınma Evi ve Kimsesizler Evi, Çeyiz Destek Kartı, Kadın Etkinlik Lokalleri, Eğitim Destek Kartı gibi sosyal projelerinden örenekler veren Işık, “Taşınmaz sayımızı artırdık. Kat karşılığı müteahhitlere vereceğiz. Elde ettiğimiz 100 metrekare brütü geçmeyecek sosyal konut dairelerini dar gelirli, hemşerilerimize kazandıracağız.” Şeklinde konuştu.

Ilıca Alternatif Tıp ve Turizm Merkezi Ilıca Hastanesinin 2024 yılında başlayacağını aktaran Işık, Ilıca İzci Kamp Merkezi ve Dijital Hayvanat Bahçesi Projesini de sundu.

MİLYONCU BEDESTEN TURİZM MERKEZİ OLACAK

Büyük Hisar Yolu İkinci Etap, Kütahya’nın Pınarları, Vacidiye Bilim Merkezi, Fetih Meydanı gibi Kültür Projelerini tanıtan Işık, Küçük ve Büyük Bedesten Kültürel Dönüşüm Merkezi ile milyoncu olan, ecdat yadigârının kamulaştırılıp, aslıda uygun nezih bir turizm merkezi olacağını vurguladı.

Üretim ve istihdam projeleri ile şehrin zenginleşeceğini dile getiren Işık, “Çini ve El Sanatları İmalatçıları Çarşısı Projesi ihalesi 26’sında; kat karşılığı vereceğiz. Belediyemize düşen kısmını da çini sanatçılarımıza ve diğer hemşerilerimize ticaret olarak kazandıracağız.” Şeklinde konuştu.

YENİ SANAYİ SİTELERİ KURULACAK

240 bin metrekare alan 200 yeni iş yerinin Çalca ve Yenibosna’da Orta Ölçekli Sanayi Sitesinde yerini alacağını ifade eden Işık, İnköy sanayi sitesi ikinci etabı da hayata geçirip sanayiyi hızla taşıyacaklarını vurguladı.

22 Mart tarihinde merkez pazar yerinde yer Çamlıbahçe, Rekreasyon projesini açılacağını aktaran Işık, “Hemen iki yüz metre yukarısında Türkiye’nin en modern, kapalı, en güzel projelerinden birisini yapacağız. Açık pazarların hepsini kapayacağız.” Dedi.

5 megawattlık yeni güneş enerjisi sağlayacak Kül barajı GES Projesini anlatan Işık, Toptancı halinin yenileneceğini açıkladı. Endüstriyel atık ileri dönüşüm merkezi hakkında da bilgi veren Işık şu ifadeleri kullandı: “Firmalarımızın atıklarını dökmek için harcadıkları maliyete son vereceğiz. Seramik atıklarını yeni ürünlere dönüştüreceğiz. Projenin her türlü işlemi bitti, ihale aşamasında.”

Başkan Işık’ın Eğitim ve Spora dair projelerinden bazıları ise şöyle: Sümerbank Gençlik Merkezi, Çinicler Çarşısı Gençlik Merkezi, Yoncalı Spor Kompleksi ve Belediye Kütahyaspor Sporcu Oteli , Çamlıca Motokros ve Atv Parkur, Bayraktepe Yamaç Paraşütü, Bilim Sanat Merkezi ve Rekreasyon Alanı

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *