DÜNYA’YA BİZDEN BİR MESAJ!                        

108

Şehidine, gazisine sahip çıkan milletlerin ilelebet bağımsız yaşayacağını ifade eden Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şubesi Başkanı Asım Okat, şehit ve gazileri andığımız günlerle tüm dünyaya “Biz bu zamana kadar bağımsızlığımız için şehit verdik bundan sonra da vermeye hazırız” mesajı veriyoruz.” Dedi.

TÜM ŞEHİTLER TEK TARİHTE ANILIYOR

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şubesi Başkanı Asım Okat, 2002 yılında TBMM kararıyla 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünü tüm şehitleri anma günü olarak kutlanmaya başladığını açıkladı. Daha önce farklı dönemlerde ya da farklı yerlerde şehit olan kahramanların farklı günlerde anıldığını hatırlatan Okat, artık 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü olarak tek tarih altında tüm şehitlerin birlikte anıldığını vurguladı.

Alınan bu karara rağmen 18 Mart’tın yalnızca Çanakkale ile ilgili etkinlikler düzenlendiğini ifade eden Okat, “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü Çanakkale’nin gölgesinden çıkamıyor. Anma etkinlikleri, yapılan faaliyetler sadece Çanakkale ile ilgili oluyor. Ama günümüzde yaşayan şehit aileleri kendileri ile ilgili de birer parçayı görmek istiyorlar. Şehitliklerde yapılan anmalar çok kıymetli ama diğer etkinlikler Çanakkale’nin dışına çıkamıyor.” Şeklinde konuştu.

‘DUMLUPINAR’DAKİ HİKÂYELER GÜN YÜZÜNE ÇIKMALI’

Kurtuluşta çok büyük önemli olan Dumlupınar’da çok büyük zayiatlar verildiğine değinen Okat, “Böylesine kutsal topraklardaki hikâyelerinde toprak altında kalmış. Bununla ilgili bir şey yapılmayışı bizi derinden üzüyor. Çok şanslı topraklarda doğmuş, büyümüş insanlarız. Bu topraklarda şehit olmuş insanlara karşı borcumuz var. Onlarla ilgili hikâyeler de mutlaka gün yüzüne çıkarılıp gelecek nesillere aktarılmalı.” İfadelerini kullandı.

Abdülhamid Han Lisesi’nin çok güzel bir etkinlik düzenlendiğini dile getiren Okat, “Bizleri onurlandırdılar, gururlandırdılar. Bundan sonraki geleceğimiz umut ve ışık oldu gençler.” Dedi. Okat, eğitim kurumlarında böyle faaliyetlerin sayısının artmasının kendilerini çok mutlu ettiğine vurgu yaptı.

‘BİR GÜN DEĞİL YIL BOYU HATIRLAYALIM’

Gaziler ve şehitleri yalnızca belirli günler içerisinde değil tüm yıl boyu anmak gerektiğini dile getiren Asım Okat şu ifadeleri kullandı: “Onlara gereken ilgiyi, saygıyı vermemiz gere. Şehidine, gazisine sahip çıkan milletler ilelebet bağımsız yaşayacaktır. Bu bilinçte olmamız gerekiyor. Esasında biz kendimize değil tüm dünyaya bir mesaj veriyoruz. Bu mesaj “Biz bu zamana kadar bağımsızlığımız için şehit verdik bundan sonrada vermeye hazırız” diyor. 18 Mart dünyaya verdiğimiz bir mesaj ama kendi içimizde yıl içerisine yayarak bu mesajı yeni nesillere iletmemiz gerekiyor.”

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *