ÇİFTÇİLERE BİNLERCE TON TOHUM DESTEĞİ 

89

TAKE projeleri ve Seraların Rehabilitasyonu projesi kapsamında düzenlenen Tohum Temini Programı’na katılan Kütahya Valisi Musa Işın, Kütahya’nın hem sanayi hem de tarım şehri olduğunu söyledi. Işın, tarım ve sanayinin Kütahya’da eş zamanlı olarak gelişmesi için gerekli çabaların gösterildiğini vurguladı.

Vali Musa Işın, Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi (TAKE) projeleri ve Seraların Rehabilitasyonu projesi kapsamında düzenlenen Tohum Temini Programı’na katıldı.

3 BİN 592 ÇİFTÇİ YARARLANACAK

Yüzde 50 hibeli projeler kapsamında Kütahya için 2024 yılında 1500 dekar alana 2,4 ton sorgum tohumu, 10 bin dekar alana 5 ton ayçiçeği tohumu, 14 bin 800 dekar alana 185 ton nohut tohumu, 160 bin adet sebze fidesi ve 130 dekar alana 47 ton sera örtüsü için toplam 18 milyon TL bütçe tahsis edildi. Bu bütçeden 3 bin 592 çiftçi yararlanacak. Kütahya’nın hem sanayi hem de tarım şehri olduğunu söyleyen Vali Musa Işın, Pandemi döneminin ardından gıdanın öneminin daha da anlaşıldığını belirtti. Vali Işın, “Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında tarımdaki çalışmalar, destek ve teşvikler artarak devam ediyor” dedi.

‘PLANLI TARIMA GEÇTİK’

Tarım ve sanayinin Kütahya’da eş zamanlı olarak gelişmesi için gerekli çabaların gösterildiğini, devlet ve hükümet desteğiyle planlı tarıma geçildiğinin altını çizen Vali Işın, “Çok uzun süre içerisinde yapılması gereken bir çalışmayı 1 ay gibi kısa bir süre içerisinde yaptık.  Devletimizin, hükümetimizin verdiği desteklerle birlikte planlı tarıma bu sene itibarıyla geçtik. Hangi ilçemizde, hangi köyümüzde kim tarlasında ne ekebilir, ne dikilebilir, bunun çalışması yapıldı. Bu bizim öncelikli hedefimiz. İkincisi 240 köyümüzde çiftçilerimizle bir hizmet içi eğitimi yapılacak şekilde toplantılar yapıldı” diye konuştu.

‘ORGANİZE HAYVANCILIK BÖLGESİ KURACAĞIZ’

Kütahya’nın tarımsal potansiyelini artırmayı hedefleyen bir diğer projenin ise Organize Hayvancılık Bölgesi’nin kurulması olduğunu aktaran Vali Işın, “Organize Hayvancılık Bölgesi kuracağız. Orada da çok modern bir tesis kurmakla ilgili daha fazla üretim ve daha az emekle inşallah bu konuyu da halledeceğiz. Biz her zaman yanındayız. Yeter ki gayret edelim. Devletimizin, Cumhurbaşkanımızın gerçekten bu konudaki gayretleri takdire şayan. Biz tarım ülkesi olmak zorundayız” dedi.

‘POTANSİYELİMİZİ ARTIRMA İMKANIMIZ VAR’

Kütahya’nın yüzde 56’sının ormanlarla kaplı olmasına rağmen iklim koşullarının tarım yapmaya müsait olduğunu ifade eden Vali Işın, “500 bine yakın koyunumuz, 200 bine yakın büyükbaş hayvanımız var. Bunlar az şeyler değil ama potansiyelini artırma imkanına sahibiz, yeter ki gayret edelim” diye konuştu. Konuşmaların ardından çiftçilere sertifikalı tohumlar dağıtıldı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *