SOKAKTAKİ VATANDAŞ KAHVECİ’DEN UMUTLU

311

Seçim sonuçlarının Kütahya’da özellikle emeklilerin tepki oyları ile şekillendiğine değinen vatandaşlar, geçimin seçimin önüne geçtiğini belirtti. Bazı vatandaşlar farkı görüşlerden olsalar bile Başkan Adayı Eyüp Kahveci’yi kişisel olarak sevdiklerini ifade ederken yeni yönetime dair umutların büyük olduğu gözler önüne serildi.

‘SEÇİM GEÇİMİN ÖNÜNE GEÇMEDİ’

31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin yankısı tüm Türkiye’de olduğu gibi Kütahya’da da sürüyor. Vatandaşlar seçim sonuçlarını GAZETE KIRKÜÇ’e yorumladı. Kütahya’dan çıkan sonucu tepki oylarının şekillendirdiğini ifade eden İdris Kavalcı, sonucun en büyük nedeni olarak kızgın emeklileri işaret etti. “Şu an herkesin derdi geçim o yüzden seçim geçimin önüne geçmedi” şeklinde konuşan Kavalcı, bundan yöneticilerin partilerine değil yapılan işlere bakacağını belirtti. Tepki oylarının diğer seçimlerde olmayacağını vurgulayan Kavalcı, “O yüzden yeni yönetimin çok iyi çalışması lazım. Yeni yönetime de başarılar diliyorum bundan sonra bakacağız yapılan işlere. Belki iyi olur belki kötü olur. Allah’ım iyi etsin.” Temennisinde bulundu.

‘SAĞ GÖRÜŞLÜYÜM AMA…’

Hayatı boyunca sağ görüşlü olduğunu ve itirazlar sonrasında da Kütahya’nın sağ yönetime geçmesini istediğini dile getiren Yusuf İzzettin Özkul, “Kütahya’da CHP’nin kazanmasının tepki oyları olduğunu düşünüyorum. Ama Eyüp Kahveci kişisel olarak iyidir. O da bizim kardeşimiz, bizim karşı olduğumuz yukarıdakiler. Allah işini rast getirsin. İyi çalışsın kazanan Kütahya olsun inşallah.” Dedi.

‘HALKÇI BELEDİYECİLİĞİ KÜTAHYA’YA GÖSTERSİN’

Eyüp Kahveci’den halkçı belediyeciliği Kütahya’ya göstermesini beklediğini ifade eden Ali Duman, sol düşünceden bilim üretecek ve bilimsel yatırımlara yer vermelerini beklediğini vurguladı. Kahveci’den en büyük önemi gençlere vermesini isteyen Kahveci, “O emeklileri düşünmesin, emekliyi de devlet düşünsün.” Şeklinde konuştu.

Seçime ne kadar itiraz edilirse edilsin Eyüp Kahveci’nin kazandığını başkanlık koltuğuna da onun oturacağını dile getiren Murat Kart, “Öbürleri gitsin artık. Eyüp Başkanımız olsun. Çünkü çok iyi bir insandır. Kütahyalı değil ama Kütahya için çok iyi çalışır iyi işler yapar. Çok güzel projeler açıkladı. Sözler verdi. Çok güzel çalışacağına inanıyorum” İfadelerini kullandı.

EMEKLİ SEÇİMİ KAYBETTİRDİ

İKTİDAR KENDİNİ BATIRDI

Kütahyalı vatandaşlar 31 Mart Mahalli İdareler Seçiminin sonuçları hakkında konuştu. Emekliye yapılan ayrımcılığın seçimi kaybettirdiğini belirten İdris Kavalcı, “Emekliye ikili oynadı. Emekliye haksızlık edildi. Ben bu yaşımda çalışıyorum. Neden? Çünkü yetmiyor. Ben şu an 11 bin lira alıyorum emekli maaşı. Bu devirde bu ekonomide 11 bin TL neye yetesin? Eve bir ekmek alıyorsun. 1 tane ekmek yetmiyor ki. Markete girip en cüzi alışveriş tutarı olmuş 300 lira. İkramiye aldık ama o bile yetmedi” Şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde sonucun değişeceğine böyle olmayacağına dikkat çeken Kavalcı,  iktidarın kendi kendini batırdığına değindi.

‘BİRİNCİ PARTİ OLDULAR

DEM’E BOYUN EĞMESİNLER’

Sağ görüşlü biri olduğu için sağ yönetim istediğini belirten Yusuf İzzettin Özkul, CHP’nin Dem Parti ile işbirliği yaptığını savundu. Eyüp Kahveci için de ilçelerde de seçilen adaylar için de bunu söyleyemeyeceğini belirten Özkul, “Kütahya özelinde Dem ile bir işbirliği yok tabii ki.” Dedi. CHP şu an Birinci parti olan CHP’den artık asla Dem’e boyun eğmemeyi beklediğini açıklayan Özkul, “Kendi alnının teriyle çalışsın, işlerini yürüttün ben onlara da oy veririm.” Şeklinde konuştu.

Seçim sonucunu yorumlayan Özkul, “BAĞ-KUR’lular sinirli. Bize ilk önce 5bin 500 TL verildi. Bir gecede düzelttiler 7 bin 500 TL yaptılar. Memura ne yapıldı? Emekliye ne yapıldı? Emekli hakkı göz ardı edildi. İktidar da buradan zarar etti.” Şeklinde konuştu.

‘EKONOMİK KRİZ VAR

HEPİMİZ ZORLANACAĞIZ’

Seçim tekrarı isteğine red cevabının çok doğru bir karar olduğunu belirten Ali Duman, “Demokrasinin gereği de budur. Tabii ki hepimiz zorlanmaya devam edeceğiz. Müthiş bir ekonomik krizin var olduğu bir alanda zor olacak. Halkımızın toplumumuzun özellikle gençlerimizin de bunu görmesini istiyorum. Düşünen bir toplum yaratılmasından yanayım. Adil bir dağıtımın olmasından yanayım. Ama ne yazık ki ülkemde yok. Anayasayı hiçe sayan bir ülkede yaşıyoruz. Bunlar da CHP’nin birinci parti olmasını sağladı.” Şeklinde konuştu.

‘EŞİT HAKLARA SAHİP OLMAK İSTİYORUZ’

Yıllarca sağ yönetimle yönetilen Kütahya’nın sola geçtiğine değinen Duman, “Çok para haramsız çok laf yalansız olmaz atasözünü hatırlatmak istiyorum ben. Demek ki toplumumuzda bunu gördü. Herkes kendi geleceğini hatırlamak istiyor. Sınıfsız savaşsız eşit haklara sahip bir ülke istiyor başta gençlerimiz. Hepimiz artık hayal kurduğumuz bu dünyada yaşamak istiyoruz. Bunlarda sandığa yansıdı.” İfadelerini kullandı.

Kütahya’daki üniversitelerin büyüyüp gelişmesini bilim üretmesini isteyen Duman, inançsız bir toplum olmadığını, inançları özgür bırakmak gerektiğini vurguladı. Ekonomisi ve gücü  büyütülen bir inanışla bunu başarmanın zor olduğuna dikkat çeken Duman, Eyüp Kahveci’nin çalışmalarını beklediklerini kendisi ve Kütahya için iyi olmasını temenni etti.  

‘KÜTAHYA KAHVECİ’NİN ELİNDE

NE OLACAK ONU DA GÖRELİM’

Seçim sonucuna itiraz eden partilerin kendilerine yönetimdeyken yapılmasını gerekeni yapmadığını dile getiren Murat Kart, “Neden zamanında yapmadın da bir daha kazanacağız diye itirazlara başvuruyorsun? Kütahya termal bir şehir ama merkezde hamam bile yok. Yoncalı’ya kadar gitmek zorunda mıyız? Kütahya merkeze bunca sene bir tane hamam açamadınız. Ama Eyüp Kahveci yapacak. Söz verdi.” Şeklinde konuştu. İtirazların sonucu değiştirmemesinden memnun olacağını belirten Kart, “20 yıldır Kütahya onların elinde bir şey olduğu yok. Bir de Eyüp Kahveci’nin elinde en olacak onu görelim. Yolu bahtı açık olsun. Kütahya’ya hayırlı olsun inşallah.” Şeklinde konuştu.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *