23 NİSAN COŞKUSU DOYASIYA YAŞANDI

119

Kütahya Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen etkinliklerde çocuklar, bayram coşkusunu doyasıya yaşadı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Kütahya Belediyesinin düzenlediği büyük bir etkinlik programı ile kutlandı. Etkinlik kapsamında çocuklar; zeybek gösterisi, koro ve müzik dinletisi, kukla gösterisi, gölge oyunu, Hacivat ve Karagöz gösterisi, yarışmalar, pamuk helva, patlamış mısır, yüz boyama, palyaço, sihirbaz gösterisi ve şişme oyun gruplarıyla hem bayramın coşkusunu doyasıya yaşadı hem de gönüllerince eğlendi.

101 ÇOCUĞA MAKAMI DEVREDİLDİ

Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, Cumhuriyetin 101. yılı şerefine 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda 101 çocuğumuza makamını devretti. Makam koltuğuna oturan geleceğin başkanları ve yöneticileri, şehrimiz için düşündükleri fikirleri ve talepleri iletti.

Geleceğin ülke ve kent yöneticilerini kapıda karşılayarak tek tek ilgilenen Başkan Kahveci, “Bu yıl, Cumhuriyet’imizin ilanının ikinci yüzyılı. Anlamlı bir gün aynı zamanda. İkinci yüzyılının da ilk yılı. Böylelikle bugün 101 çocuğumuz bu koltuğa oturacak. Atatürk, size emanet etti bu ülkeyi. Bizler de sizleri geleceğe hazırlayacağız. Hepinizi çok seviyorum. 104 yıl önce, o mücadeleyi hiçbirimizin anlaması mümkün değil. Kayıtlardan, kitaplardan veya filmlerden okuyoruz, izliyoruz, dinliyoruz, öğreniyoruz. Meclisin açılışından 10 yıl sonra Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk, mecliste koltuğunu bir çocuğa emanet ediyor. Geleceğin güvencesi, teminatı çocuklardır diyor.”

TÜM BAŞKANLARA ŞÜKRANLARINI SUNDU

“Cumhuriyetin 100. yılı dolmuş, ikinci yüzyılına girmişiz ve ilk yıldayız. Dedik ki 101 tane çocuğumuzu belediye başkanlığı koltuğuna oturtalım. 101 çok kıymetli bir rakam bizim için. İkinci yüzyıl, el birliğiyle hakimiyetin kayıtsız ve şartsız yine milletin olduğunu bir kere daha gösterdik Kütahya’da. Kütahya’nın 55 tane belediye başkanı gelmiş geçmiştir. Hepsine kalbi şükranlarımızı sunuyoruz. 1868 yılında kurulan belediyenin bugün bu merkezinde 56’ıncı başkan olarak koltuğa oturduk ve bugüne kadar emeği geçen hangi siyasi görüşten olursa olsun emeği geçen tüm başkanlarımıza ben buradan bir kez daha kalbi şükranlarımı, sevgilerimi, selamlarımı, saygılarımı gönderiyorum milletimiz adına” ifadelerini kullandı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *