‘BU ŞEHRE BİR HİKÂYE GEREK’

461

Kütahya’nın insanlara, şehre gelmek için bir neden sunması gerektiğini belirten MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, “Bu şehrin hikâyeye ihtiyacı var.” İfadelerini kullandı. Erbaş, Zafer Havalimanındaki yolcu sorunun da, yol turizminden faydalanmanın da çözümünün buradan geçtiğine vurgu yaptı.

‘VERECEĞİMİZ TEK BİR SORU ÖNERGESİ VAR

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, insanların yol güzergahı olan Kütahya’ya gelmesi için bir sebep oluşturmak gerektiğine vurgu yaptı. Kütahya’nın son 4 yılda Zafer Havalimanı ve Çinigaz arasında içinden çıkamadığı bir sarmala girdiğini belirten Ahmet Erbaş, “Zafer Havalimanını farklı şekillerde eleştirmek için çok geç. Artık problem tamamen yolcu ve uçak sayısı. Bizim bundan sonra vereceğimiz bütün önergeler Zafer Havalimanına yolcu nasıl iner bunun üzerine olmalı.  Buradan nasıl uçak kalkar, buraya nasıl uçak iner insanların Kütahya’yı merak etmesi ile. Bunun için de tanıtım lazım. “Kütahya Seni Bekliyor” kampanyasını bu yüzden yaptık ayda bir kere en azından Kütahya’nın bir resmini paylaşın dedik nasılsa taktığın saati dahi paylaşıyorsun bir günde memleketini yayınla. Kütahya’da doğduğun köy mahallen ne olursa olsun bir şey paylaş.” İfadelerini kullandı 

‘ÇEVRE YOLU İLE ŞEHİR KALKINMAZ’

Kütahya’nın yol güzergâhında olmasından yararlanamadığına değinen Erbaş, “Bu güzergâhtan geçen 10 milyon aracın Kütahya’yı görmesi lazım, görmeyi istemesi lazım. Biz de bu olay olmadığı için yol kenarı esnaflığı da yok. Çevre yollarının tek görevi şehrin içindeki trafik sıkışıklığını kaldırmaktır, bir şehir çevre yolu ile kalkınmaz. Şehrin kenarındaki çevre yoluna yapılan 5 – 10 işletme ile şehir kalkınmaz. Bir şehrin hikâyeye ihtiyacı var. Kütahya’da durması için insanların sebep gerek.” Dedi. Acentelerin hepsinin turisti Kütahya’ya getirdiklerinde şehrin içinde ne yapacaklarını sorduğunu ifade eden Erbaş, “İnsanları nereye götüreceğiz. Bunlar çok büyük şeyler değil. Ben 1907 yılında yapılmış Adalet Sarayı’nın adalet müzesi olmasını istiyorum. Tavşanlı’da bir leblebi kavurma evi yapalım istiyorum” şeklinde konuştu. 

‘ÖNCE KENDİMİZİ SONRA MEMLEKETİ KURTARALIM’

4 yıldır mecliste 32 kere kürsüye çıkıp uluslararası anlaşmalarda da dahil hepsinde Kütahya’yı konuştuğunu dile getiren Erbaş, “Ama insanlara mecliste Kütahya harici konulara girmek, ülkeyi kurtarıp herkese tavsiyeler vermek daha çok cazip geliyor. Halkımızda böyle bir beklenti oluşmuş. Tamam, yine memleketi kurtaralım ama önce kendimizi kurtaralım” dedi. Kütahya’da ne kadar çok soru önergesi verilirse o kadar sorunun çözüleceğine dair bir algı olduğunu ifade eden Erbaş, “Bunu kim alıştırdıysa önergelerle Kütahya’nın sorununun çözüleceğini kim öğrettiyse Kütahya’nın en büyük hainidir” dedi. 

İLK KEZ DÖNÜŞ ALDI

4 yıldır plan bütçe komisyonu görüşürken Kütahya’daki, bütün STK’lara, kooperatiflere, belediyelere,  kaymakamlara mektup yolladığını ifade eden Erbaş, İlk defa bu yıl hem Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası hem valilik hem belediyeler, hem Simav ve Tavşanlı Ticaret Odalarının istek ve dilekleri ile ilgili problemlerini gönderdiğini açıkladı.

Kütahyalı vatandaşların Çinigaz ile yaşadığı sorunlara da değinen Erbaş, “Çinigaz’ın sebebi MHP değil bizim zamanımızda özelleşmedi geldiğimizde firma da, sıkıntılar da vardı. Ben kuyruklarda resim çekinmedim ama en ağır eleştiriyi yapan siyasetçi bendim. Bu insanlarla oturduk görüştük kiosk sayısının artması, sayaç bedelinin düşürülmesi gerektiğini söyledik. Taksit sayısı 12 aydan 24 aya çıktı. Sıfırlamak mümkün değil tüm Türkiye’de aynı şey var. Biz Kütahya’ya özel kanun çıkaramayız ki. Türkiye Kütahya’dan ibaret değil. Şu anda hala 20 bin kişi faturalıya geçmiyor. Doğalgazı en az bekleyen tek bir yerimiz vardı Simav’dı ayda 255’TL ye ısınıyorlardı. Acil ihtiyaçları yok, talepleri yok sera OSB sıcak su işe dönecek ama Simav’a doğalgaz geliyor adamlar istemiyorlardı. Evet, bugün ihtiyaç yok ama belki yarın olur yine gitsin ama doğalgazın gitmesi gereken yerlere gitmezken sustuk. Asıl bağırmamız gereken yerde bağırmadık. Asıl konuşmamız gereken yer orasıydı. 20 bin ve üzerinde nüfusu olan yerlere doğalgazı şirketler değil BOTAŞ götürüyor gidip konuşacaktık. Tamam, böyle bir ihtiyaç var ama bizim Seyitömer, Aslanapa gibi daha acil ihtiyacı olan yerlerimiz var. Bu sayaç sayaç diyenleri bunu derken hiç görmedik.” Dedi.

‘BU SARMALDAN ÇIKMAMIZ GEREK’

Kütahya’nın Zafer Havalimanı ve Çinigaz arasındaki sarmalda sıkışıp kaldığını ifade eden Erbaş, “Bu sarmaldan çıkmamız lazım.” Dedi. Meclisteki her konuşmasında hiç tekrar düşmeden Kütahya’nın farklı farklı değerlerini anlattığını dile getiren Erbaş, “İster yatırımcı ister turist olarak gelin ama Kütahya’ya gelin çağrısında bulundum. Kütahya için çok iyi bir girişe ihtiyacı var. Medeni bir giriş şu an şehre giriş yaptığımız iki yerde medeni bir yer değil. Afyon için hep yol güzergâhını kullanıyor deniyor biz de bir yol güzergâhıyız.” İfadelerini kullandı.

‘KAVŞAĞI BAKANLIK KABUL ETTİ’

Geldiğim günden beri Ilıca kavşağına onlarca ışık koydurduğunu ifade eden Erbaş,  “O virajı kimse ayık kafa ile çizemez. O zaman biz yoktuk itiraz edemedik ama burada siyasiler vardı. Karayollarındaki önceliğimiz şu an Tavşanlı OSB girişi oraya kademeli kavşağı bakanlık kabul etti.” Şeklinde konuştu. Şehir hastanesi bittiğinde ambulansların nereden geçeceğini sorgulayan Erbaş, “17 yıldır Şehir Hastanesini eleştirdik hastane için hiç mi akla gelmez hemzemin geçidin altına köprü yapmak. “ dedi. Erbaş, Türkiye’de şehrin ortasında hemzemin geçit olan şehir kalmadığına dikkat çekti.

‘BU ZEKAYI EINSTEIN İLE YARIŞTIRMAK LAZIM’

1.OSB’yi kurup yoluna 11 tane lise yapmanın Türkiye’nin hiçbir yerinde örneği olmadığını belirten Erbaş,  “Öğrenci ile çalışanı aynı trafik saatinde aynı yola çıkarıp bir sakınca çıkmayacağını hesaplamak hangi dâhiyane fikrin ürünü? Bu zekayı Einstein ile yarıştırmak lazım.” Dedi. 4 yıldır aynı kavgayı verdiğini ifade eden Erbaş, OSB’ye alt, üst genişletilmiş kavşak yapılması gerektiğini vurguladı 

Çinili Camii için 4 yıldır bir arpa boyu yolu boy alınmadığını ifade eden Erbaş, “Devredemeyeceğimizi belirterek Turizm Bakanı ile görüştüm bizim adımıza yapmayı kabul etti. Bakan Bey’i Rektör Hoca ile de ile görüştüreceğiz.” Dedi.  3 Bin yıldır yatan Aizanoi Antik Kentin artık ülke gündeminde olduğunu belirten Erbaş, “Kazı heyetini el çektirmek için mücadele ederken karşıma çıkanlar şu an ne yapıyor çok merak ediyorum. Özellikle son heykel tarihi yeniden yazdırır. Tavşanlıhöyük de çok önemli.” İfadelerini kullandı.

40 Bin turisti ağırlayan Cevizlidere Şehitliği’nde su, tuvalet bulunmadığını ifade eden Erbaş, şöyle dedi: “Eti Bor Genel Müdürü ile görüştüm. Dedim ki bu iki ilçeden 1 milyar dolar hammaddeden para kazanıyorsunuz. Sizin bu iki ilçeyi abat etme mecburiyetiniz var. Seve seve kabul ediyorum dedi.  Cevizlidere Şehitliği’ni Etibor Genel müdürlüğü yapacak.”

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *