PROF. DR. ORHAN CEBRAİLOĞLU’NDAN YAKUPOĞLU ANISINA MUHTEŞEM ESER: RENKLERLE DANS ETTİ

133

Ahmet Yakupoğlu Müzesinin bahçesinde muhteşem bir sanat gösterisine imza atan Prof. Dr. Orhan Cebrailoğlu, dev tuvale müzik eşliğinde doğaçlama bir performansla resim yaptı. Cebrailoğlu, Kütahya’yı gezerken insanların duygularını, şehrin atmosferini eserine yansıttığını belirtti.

Özbekistan’dan Bahar Nefesi Çalıştayı kapsamında Kütahya’ya gelen Selçuk Üniversitesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Cebrailoğlu, Ahmet Yakupoğlu Müzesinin bahçesinde muhteşem bir sanat etkinliğine imza attı.

Müze bahçesindeki havuza yerleştirilen dev tuvalde müzik eşliğinde sanatını icra eden Cebrailoğlu, kimi zaman dev fırçaları, kimi zaman elleri ve ayaklarını kullandı. Cebrailoğlu, hem boyaları kutusundan savurarak hem tek bir noktayı minik bir fırça ile darbesi koyarak resmini şekillendirdi. Büyüleyici performansının sonunda etkinliğe katılan DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesi, Ahmet Yakupoğlu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden büyük alkış alan Cebrailoğlu, şu açıklamada bulundu:

KÜTAHYA’NIN HİSSSETTİRDİKLERİNİ TUVALE YANSITTI

“Kütahya’nın önemli değeri Merhum Ahmet Yakupoğlu, dünyaca ünlü bir ressam. Onun anısına bu resmi yaptı. Tuvale reflekslerimi yansıtmaya çalıştım. Kütahya’yı gezerken insanların duygularını buradaki atmosferi resmettim. Ahmet Yakupoğlu’nu düşünürken onun o zengin sanat dünyasını, soyut bir şekilde spontane bir biçimde, biraz da caz ve doğaçlama yaparak performans sergiledim.”

Özbekistan’dan Bahar Nefesi Çalıştayı’nda Özbek ressamlarla sanat sohbetleri ve ortak kültür üzerine söyleşiler yaptıklarını ifade eden Cebrailoğlu, “Özbekistan ile Türkiye arasında kadim tarihten beri gelen bir kültür köprüsü var. Bu çalıştaylar da bu köprüleri daha da sağlamlaştırıyor. Temellerini güçlendiriyor.” Şeklinde konuştu. Kültür köprülerinin aynı milletten olan Özbekistan ve Türkiye halkını daha da yakınlaştıracağının altını çizen Cebrailoğlu, “Bugün Özbek ressamlar çalışmalarını Kütahya’da geçekleştiriyor. Gelecek aylarda da Türk ressamları Özbekistan’da aynı çalışmayı sergileyecek. Ben de bir performans çalışmamla bu festivalde yer aldım.”dedi. Cebrailoğlu başta DPÜ Rektörü Süleyman Kızıltoprak olmak üzere çalıştayda emeği geçen herkese teşekkür etti.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *