ZAFER KALKINMA AJANSI YENİ YÖNETİMİYLE İLK KEZ TOPLANDI: 32,7 MİLYON TL’LİK YATIRIM HAYATA GEÇTİ

124

Zafer Kalkınma Ajansının 2024 yılı ikinci Yönetim Kurulu Toplantısında konuşan Zafer Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, 2023 yılında 42 projenin başarıyla tamamlandığını 132,7 milyon TL tutarında yatırımın hayata geçtiğini belirtti.

Zafer Kalkınma Ajansının 2024 yılı ikinci Yönetim Kurulu Toplantısı Manisa’nın ev sahipliğinde yapıldı. Mahalli İdareler seçimleri sonrası değişen belediye başkanları ve il genel meclisi başkanlarının da ilk kez bir araya geldiği toplantıda 2023 yılındaki çalışmalar, 2024 yılında devam eden yatırımlar ve yapılacak yeni yatırımlarla ilgili görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantıya Kütahya’dan Kütahya Valisi Musa Işın, Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, Kütahya İl Genel Meclis Başkanı Muammer Özcura, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Esin Güral Argat, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Kutlu Eser katıldı.

‘2023 YILINDA 42 PROJE TAMAMLANDI’

2023 yılı içerisinde ajans tarafından 42 projenin başarıyla tamamlandığını ifade eden Zafer Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Uşak Valisi Dr. Turan Ergün, “Ajansımız bu projelere 58,7 milyon TL destek vererek toplamda 132,7 milyon TL tutarında yatırımın hayata geçmesini sağlamıştır. Yine 2023 yılı içerisinde 38 yeni proje imzalanmış olup söz konusu projelerin toplam bütçesi 207 milyon TL’dir. Ajansımız tarafından bu projelere 73,6 milyon TL destek verilmesi ön görülmektedir. Ajansımız tarafından rehberlik ve danışmanlık desteği verilen bu yatırımlar kapsamında yaklaşık 4.847 milyar TL sabit yatırım tutarı ve 1.572 kişinin istihdam edilmesi öngörülmektedir.” Şeklinde konuştu.

2024 yılında uygulamaya başlanması planlanan ve bölgenin de pilot bölge olarak yer aldığı Türkiye’de Sivil Toplumun Sosyal Girişimcilik Yoluyla Desteklenmesi Projesi’nin hibe bileşeni kapsamında 750 bin avroya tekabül eden yaklaşık 24,5 milyon TL’nin kadın kooperatifleri ve sivil toplum kuruluşları gibi paydaşların uygun başvuru sahibi olacağı bir destek programı ile dağıtılmasının planlandığını dile geitren Ergün, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelinde uygulanan Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında bugüne kadar 44 projemiz desteklenmiş olup 2024 yılında da en az 30 milyon TL kaynağın bölgemize çekilmesi hedeflenmektedir.” İfadelerini kullandı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *