OLAYIN FAİLLERİ TESPİT EDİLECEK

202

Geçtiğimiz günlerde semt pazarında yaşanan olaylar hakkında suç duyurusunda bulunduklarını ifade eden CHP Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, “Biz bir iki kişiyi hedef almıyoruz. Bu olayın tüm faillerinin araştırılarak gereken cezanın uygulanmasını istiyoruz” dedi.

‘HİÇBİR CHP’Lİ BÖYLE BİR İFADE KULLANMADI’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, iki farklı semt pazarında yaşanan olaylar hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirtti. Perşembe Pazarındaki çalışmaları sırasında veya başka bir yerde partilileri tarafından “şehit verdiyseniz kendinize verdiniz” şeklinde bir ifade kullanılmadığının altını çizen Zeliha Aksaz Şahbaz, “Bu iftira üzerinden olay kurgulanmış ve partimize saldırıya gerekçe oluşturmaya çalışılmıştır. Terör sevici ifadesi ise olayı terörize eden kişi ya da kişiler için kullanmıştır. Pazar esnafına yönelik söylenmemiştir.” Dedi.

‘KAMERA KAYITLARI İNCELENECEK’

Olayın faillerinin kim oldukları MOBESE ve pazarın kamera kayıtları incelemesi sonucunda görüneceğini ifade eden Aksaz Şahbaz, “Olayın sorumluları hakkında suç duyurusunda bulunulmuş olup adli kovuşturma sonucunda gerçeklerin açığa çıkacağını ve iftiracıların gereken cezayı alacağına inanıyoruz. Partimizin siyasi çalışmalarının engellenmesi Türk Ceza Kanununun 114.maddesi, vatandaşlarımızı partililerimize saldırı yapmaya yönlendirmek ise Türk Ceza Yasasının 216.maddesinde belirtilen suçları oluşturmaktadır.” İfadelerini kullandı.

Saldıran kişilerin kim olduğunu o anda da şu anda da bilmediklerini belirten Aksaz Şahbaz, “Biz olayın failleri hakkında suç duyurusunda bulunduk. Bir iki kişiyi hedef almıyoruz. Bu Olayın tüm faillerinin araştırılarak gereken cezanın uygulanmasını istiyoruz.” Şeklinde konuştu

‘HALKA YANLIŞ AKSETTİRİLDİ’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kütahya İl Başkanlığından CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap’ın ve teşkilat mensuplarının katılımıyla basın açıklaması yapan CHP Kütahya İl Başkanı Zeliha Aksaz Şahbaz, Perşembe pazarında partililerine yapılan saldırının halka yanlış aksettirilmesi ve CHP hakkında algı oluşturulmaya çalışıldığını ifade etti.

Perşembe pazarı girişinde broşürlerimizi dağıtan ana kademe yöneticileri ve partilerin saldırıya uğradığını dile getiren Aksaz Şahbaz, “10-15 gün önce elinden yaralanan ve ameliyat olan kadın il başkan yardımcımızın yaralı eli bükülerek zarar verilmiş, yüzüne yumruk atılmıştır. İleri yaştaki arkadaşlarımız darp edilmiş, parti standımız tekmelenerek dağıtılmış, üzerinde bulunan Türk bayrağı ve broşürlerimiz yerlere atılmıştır. Saldırganlar  “Şerefsizler, teröristler, PKK’lılar, vatan hainleri sizi burada yaşatmayacağız,  sizi bu bayrak altında yaşamaya layık değilsiniz, hepinizi öldüreceğiz” sözleri ile sözlü ve fiziki saldırıda bulunmuşlardır” İfadelerini kullandı.

‘BUNUN TARAFI OLMAYACAĞIZ’

İddia edildiği gibi partili arkadaşları ve yöneticilerinin şehitlerimize yönelik şehitlerimiz üzerinden hiçbir söylemi olmadığını vurgulayan Aksaz Şahbaz, “Bizler de bu ülkenin evlatları olarak akraba ve partilerimizden çok sayıda şehit verdik, şehitlerimiz ve aileleri bizim en büyük değerimizdir. Şehitler üzerinden iftira atılarak partimize karşı algı oluşturulmaya yapılan saldırılara gerekçe oluşturulmaya çalışılmaktadır. Halkın bir kısmı hakkında kin ve nefret duygusu yaratan bölme odaklı girişimler vatanımızın ve milletimizin birlik ve bütünlüğüne telafisi imkansız zararlar verebilecektir. Bizler hiçbir zaman bunun tarafı olmayacağız. Savunmasız kadınlara yönelik fiziki saldırıyı örtbas edemeyenler yine kutsal değerlere sığınarak kendilerini  aklamaya çalışmaktadırlar” şeklinde konuştu.

‘BAŞLANGIÇTA HİÇBİR TARTIŞMA YAŞANMADI’

Cuma günü önceden planladıkları bir seçim çalışması için Millet İttifakı İl Başkanları ve üyeleri ile broşür dağıtarak girdikleri Cuma Pazarında organize bir saldırı ile karşı karşıya geldiklerini ifade eden Aksaz Şahbaz, “Başlangıçta vatandaşla ve esnafla hiçbir tartışmanın yaşanmadığı çalışma esnasında bir önceki olayların sorumlularının tahrikleri sonucunda ikinci defa linç girişimine maruz kaldık,  üzerimize yoğun sebze atılması sonucunda kimsenin burnu kanamasın diye pazarı terk ettik.” Dedi.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *