DÖNÜŞ YOĞUNLUĞU YOLLARI KIZARTTI

996

Kurban Bayramı tatilinin dönüş yolunda Kütahya’da da yoğunluk yaşandı. Mesai sebebiyle yollara dökülen binlerce vatandaş navigasyon uygulamalarında kıpkırmızı yollarla karşılaştı. Bayram tatili boyunca yollarda yaşanan yoğunluk kazalara da neden oldu. 

9 günlük Kurban Bayramı tatili okulların kapandığı döneme denk gelmesi sebebiyle vatandaşlar, ya akrabaları, yakınları ile ya da tatil beldelerinde senenin yorgunluğunu attı. Bayram tatilinde dönüş için yollara dökülen binlerce vatandaş yolları doldurdu.

2-3 SAATLİK GECİKMELER YAŞANDI

Büyükşehirlere yakınlığı ile önemli bir kavşak noktasında bulunan Kütahya, tüm Türkiye’deki trafik yoğunluğundan nasibini aldı. Bayram tatilini ege ve akdeniz kıyılarında değerlendiren Kütahyalılar bugün başlayan mesaiye yetişmek için dün erken saatlerde yola çıktı. Sabahın erken saatlerinde başlayan yoğunluk tüm gün sürdü. Dönüş yolu trafik yoğunluğu sebebiyle uzadıkça uzarken yolcular, evlerine 2-3 saat geç varabildi.

BİN 900 GÖREVLİ YOLLARDAYDI

Şehir bağlantı yollarındaki yoğunluğu azaltmak için trafik polisleri yoğun çaba gösterdi. Devletin tüm kurumları olarak vatandaşların bayramı huzur içinde geçirmesi için gereken çalışmaları yaptıklarını belirten Vali Ali Çelik, bin 900 kolluk görevlisinin trafikte güvenlik ve asayiş için görev başında olduğunu vurguladı. 

KAZALAR KAÇINILMAZ OLDU

Alınan tüm önlemlere rağmen Bayram Tatili sırasında meydana gelen bazı kazaların önüne geçilemedi. İnegöl ile Domaniç’i birbirine bağlayan yol üzeri Arapoturağı mevkiinde kontrolden çıkan hafif ticari aracın şarampole yuvarlandığı kazada 2’si çocuk 6 kişi yaralandı. Domaniç’den İnegöl’e seyir halindeki  araçtaki yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Eskişehir-Kütahya karayolunda Muğla’nın Bodrum ilçesinden gelen yolcu otobüsü, yoldan çıkarak engebeli araziye uçtu. Otobüs kazasında 41 kişi yaralandı. Tavşanlı’dan Harmancık istikametine hafif ticari araç, kavşağa girmeye çalışan başka araç ile çarpıştı. Kazada 5 kişi hafif yaralandı. ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *