KÜTAHYA ELEKTRİKLİ OTOBÜSLERE HAZIRLANIYOR

340

ŞARJ İSTASYONLARI

HIZLA YÜKSELİYOR

Trafiği rahatlatacak bir alternatif ulaşım sistemini şehre kazandırmak amacıyla ilk etapta 5 elektrikli otobüsü devreye alacaklarını belirte n Başkan Işık, otobüsler için Zafertepe ve Yoncalı Mahallelerine kurulan hızlı şarj istasyonlarında incelemelerde bulundu

Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Kütahya Belediyesi ile ASELSAN arasında yapılan protokol kapsamında şehirde hizmet vermeye başlayacak elektrikli otobüs sisteminin hızlı şarj istasyonlarının kurulumu için Yoncalı’da başlatılan çalışmaları inceledi.

SAMSUN’DAN SONRA KÜTAHYA’DA

Türkiye’de Samsun’dan sonra Kütahya’da hayata geçirilecek olan hızlı şarj özelliğine sahip elektrikli otobüs sisteminin hızlı şarj istasyonlarının kurulumu için başlayan çalışmalar devam ediyor. Planlanan çalışmalar kapsamında 5 elektrikli otobüs için Zafertepe ve Yoncalı Mahallelerine iki hızlı şarj istasyonu kuruluyor.

ULAŞIMI RAHATLACAK

Yoncalı Mahallesi’nde kurulan şarj istasyonunda incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, ilk etapta 5 otobüsü işletmeye alıp toplu taşımaya destek olmaya ve sorunların çözümünü rahatlatacak bir alternatif ulaşım sistemini şehre kazandırmaya çalıştıklarını söyledi.

KÜTAHYA BELEDİYESİ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *