TARIMIN GÜÇLENMESİNE BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK

219

Vali Musa Işın ve AK Parti Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, Ürün Deseni Belirlenmesi Raporu ve Kütahya Tarım Haritasını görüştü. Çalışmanın Kütahya’nın ekonomik kalkınmasına ve tarımın güçlenmesine önemli katkılarda bulunacağını belirten Vali Işın, optimum ürünlerin bu şekilde belirlendiğini vurguladı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, Kütahya Valisi Musa Işın, Vali Işın’ın talimatıyla hazırlanan, Kütahya ve ilçelerinin ekolojisine uygun ve ekonomik açıdan şehre katkı sağlayacak Ürün Deseni Belirlenmesi Raporu ve Kütahya Tarım Haritası görüşüldü.

KÜTAHYA’NIN ÜRÜN DESENİ BELİRLENDİ

Kütahya Tarım Haritası’nın Türkiye Tarım Havzaları Geliştirme Projesi kapsamında 2014 yılında yerinde yapılan incelemeler sonucunda oluşturulduğunu ve elde edilen verilerin bilimsel temellere dayalı olarak güncellendiğini belirten Vali Işın, çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte il merkezi ve ilçeler bazında ürün deseni raporu hazırlandığını ve yetiştirilecek ürünlerin belirlendiğini kaydetti. Vali Işın, iklim, toprak ve topografya verileri dikkate alınarak revize edilen yeni haritanın tarım-sanayi entegrasyonuna fırsat verecek uygun maliyet, yüksek verim ve pazarlama ağı olan bölgeler için optimum ürünlerin belirlenmesine imkan sağlayacağını kaydetti.

‘ÇALIŞMAYA ELİMDEN GELEN DESTEĞİ VERECEĞİM’

Kütahya’nın bulunduğu havza, ilçe ve alt havzalarda üretimi yönlendirerek toplum refahını artırmayı ve çiftçilere destek sunmayı hedeflediklerini ifade eden Vali Işın, Kütahya ve çevresindeki bölgelerde tarımsal üretimde uzmanlaşmayı sağlayacak ürünlerin belirlendiğini ve bu doğrultuda hazırlanan raporun Kütahya’nın ekonomik kalkınmasına ve tarımın güçlenmesine önemli katkılarda bulunacağını kaydetti. Yapılan çalışmadan duyduğu memnuniyeti belirterek Vali Işın’a teşekkür eden Milletvekili Bayırcı, hazırlanan çalışmaya elinden gelen desteği vereceğini söyledi.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *