SERAMİK ŞEHİRLERİ BİRLİĞİ İÇİN RESMİ SÜREÇ BAŞLADI ‘KÜTAHYA DÜNYADA SÖZ SAHİBİ OLACAK’

289

Türkiye Seramik Şehirleri Birliği kurulum tüzüğünün imza altına alındığını ve resmi süreci başlattıklarını vurgulayan Başkan Işık, “Avrupa Birliği Seramik Şehirleri Ağına üyelik için başvuru yapacak bir zemini de Kütahya’da oluşturduk. Kütahya’mız Türkiye’nin seramik şehri olarak dünyada daha da söz sahibi olacak” dedi

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, dünyanın farklı ülkelerinden farklı kültürleri Kütahya’da bir araya getiren Yaratıcı Kültürel Endüstriler Zirvesi’nin çıktıları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Yaratıcı Kültürel Endüstriler Zirvesi sayesinde birçok bilim insanı, sanatçı ve yöneticinin Kütahya’ya gelerek paylaşımlarda bulunduğunu ifade eden Başkan Işık, Türkiye’deki 5 seramik şehri ile birlikte Türkiye Seramik Şehirleri birliğinin kurulması konusunda tüzüğün imza altına alındığını ve resmi süreci başlattıklarını vurguladı.

‘MERKEZİ BİRLİĞİN BURADA KURULACAK’

Avrupa Birliği Seramik Şehirleri Ağına üyelik için başvuru yapacak bir zemini de Kütahya’da oluşturduklarını ifade eden Başkan Işık, “O da sonuçlandığında Kütahya’mız Türkiye’nin seramik şehri olarak dünyada daha da söz sahibi olacak bir noktaya taşınacak. Merkezi birliğin burada kurulacak şekilde tüzük oluşturuldu.” İfadelerini kullandı.

M. RIDVAN CEBECİOĞLU




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *