KREDİ TALEBİNİN GÜNDEME ALINMASI REDDEDİLDİ, BAŞKAN IŞIK TEPKİ GÖSTERDİ; ‘BU NASIL BİR İŞ’

225

Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısında kredi talebine red kararı verildi. Belediye Başkanı Alim Işık, devletin yayınladığı genelde doğrultusunda belediyenin direkt işini gündem maddesi olarak kabul etmemenin tarihe not düşülmesi gerektiğini belirtti.

Kütahya Belediye Meclisi Ocak ayı Toplantısı, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya iki kredi talebinin müzakeresinin gündeme alınmaması damga vurdu.

Mecliste ilk olarak ihalesi 1 Mart 2023 tarihinden önce yapılan ve devam eden yapım işlerine ilişkin TL ile yapılan sözleşmelerde, ek fiyat verilmesi kararına istinaden yapımı devam eden parkların çevre düzenlemesi ve peyzajı için finansman sağlanması amacıyla anaparası 33 milyon 45 bin TL’ye kadar kredi kullanım talebinin gündeme eklenmesi müzakere edildi.

MHP’Lİ ÜYELERİN OYU YETMEDİ

Kredi talebinin gündeme eklenmesine AK Parti ve CHP’li toplam 15 meclis üyesi red oyu verirken; MHP’li meclis üyelerinin 14 kabul oyu kredi talebinin görüşülmek üzere gündeme alınmasına yetmedi. Elektrikli otobüslerinin şarj istasyonları için kullanılacak 2 milyon 999 bin Euro’luk TL cinsinden sabitlenmesi ve kalan borcun tamamının ocak 2024 itibariyle öz kaynak kısmının ödenmesi amacıyla 30 milyon TL kredi kullanımının müzakeresi de aynı şekilde gündeme alınmadı.

TARİHE NOT DÜŞÜLSÜN

Önerilerin gündeme alınmasının dahi reddedilmesini tarihe not düştüğünü belirten Başkan Işık, “Önergeyi gündeme alalım fikriniz varsa o zaman söyleyin. Biz sizin gündem önergelerinizi tavsiye niteliğinde de olsa gündeme alıyoruz. Ama devletin yayınladığı genelde doğrultusunda belediyenin direkt işini gündem maddesi kabul etmemek. Bu nasıl bir iş? Önergenin kabul edilmesi için birilerinden talimat mı almamız lazım?” dedi. 2,5 milyar TL’nin üzerinde kredi hakkı bulunan Belediyenin devletin çıkardığı genelge kapsamında devam eden işleri ile ilgili kredi kullanmak istediğini belirten Işık, 5 yılda önergenin gündeme dahi alınmaması yönünde oy verenlere Kütahyalılar adına teşekkür etti.

‘HAYIR DEDİNİZ ALDIK HİZMETE SUNDUK’

Türkiye’de örnek olacak elektrikli otobüslerin önce alınmaması için red verildiğini hatırlatan Işık, “Şimdi alındı parası ödeniyor ancak kur farkından kaynaklı ilave ödemenin, devletin sunduğu kredi imkânlarından yararlanıp ödemesi konusundaki teklifimiz gündeme eklenemedi. Euro’nun geçen seneden bu yana nereye geldiğini biliyoruz. Kütahyalı hemşerilerim duysun. Siz ne kadar hayır derseniz deyin elektrikli otobüslerimiz alındı ve hizmete sunuldu. Yaptığınız doğru değildir biz bu şehrin insanlarıyız. Bir iki kişinin keyfi için bu meclisi bu hale düşürmemeliyiz.” Dedi.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *