ALİ SOYCAN SÖZ VERDİ ‘ÇOCUKLAR DERSLERE AÇ GİRMEYECEK’

623

Ekonomik şartlar nedeniyle çocukların yeterli ve dengeli beslenemediğini ifade eden İYİ Parti Kütahya İl Başkanı Ali Soycan, anne babalara, çocuklara ve Türkiye’ye söz verdi. Soycan, “İYİ Parti iktidarında Devlet okullarında ilk ve orta öğretim düzeyinde okuyan 15,1 milyon çocuğa kahvaltı ve öğle yemeği ücretsiz olarak verilecek” Dedi

Çocukların sağlıklı beslenmesinin, zihinsel-bedensel gelişimlerini sağlıklı bir şekilde sürdürebilmesi için şart olduğunu belirten İYİ Parti Kütahya İl Başkanı Ali Soycan, önemli açıklamalarda bulundu.

‘ÇOCUKLAR YETERLİ BESLENEMİYOR’

Çocukların bugünlerde yeterli ve dengeli bir şekilde beslenemediğini ifade eden Ali Soycan, “Ekonomik şartlar ne olursa olsun, ülkenin tüm imkanları seferber edilerek çocuklarımıza gerekli olan gıdanın sağlanması en öncelikli meselelerimizdendir. İYİ Parti olarak bizler, ailelerin yaşadığı ekonomik zorlukları görüyor, çocuklarımız için en iyisini yapmayı ise görev biliyoruz.” Dedi.

Anne babalara, çocuklara ve Türkiye’ye söz veren Soycan, “İYİ Parti iktidarında Devlet okullarında ilk ve orta öğretim düzeyinde okuyan 15,1 milyon çocuğa kahvaltı ve öğle yemeği ücretsiz olarak verilecek. İYİ Parti iktidarında hiçbir çocuk sınıfa karnı aç girmeyecek.”

“Çocuklarımız yerel üreticilerden alınan gıdalarla yeterli, düzenli ve sağlıklı beslenecek. Aileler, her gün çocuklarının okulda ne yiyeceğini düşünmek zorunda kalmayacak.” İfadelerini kullandı.

‘GÜZEL GÜNLERE AZ KALDI’

Ağız ve diş sağlığı, sindirim bozuklukları, büyüme geriliği gibi hastalıkların bu sayede tarihe karışacağını vurgulayan Ali Soycan, şu ifadeleri kullandı: “İyi ve yeterli beslenen çocuklarda başarı artışı olacak. Böylece yerel ekonomi canlanacak, aile ve çocukların yanında, çiftçilerin de yüzü gülecek, yeni istihdam olanakları ortaya çıkacak. Türkiye’nin hak ettiği güzel günlere kavuşmasına az kaldı”

ŞEYMA DÖNMEZ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *