‘VAZO’NUN ETRAFINDA TOGG’U GÖRECEĞİZ’

417

Türkiye’yi saran TOGG heyecanı Kütahya’da da yankı buldu. Milletvekili İshak Gazel, TOGG’u Vazo’nun etrafında görecek olmanın heyecanını dile getirirken; Ceyda Çetin Erenler, banttan inen ilk TOGG’a imza attı. KSBÜ Rektörü Kavuncu, ‘Çılgın Türkler geliyor’ diyerek heyecanını paylaşırken Ak Parti İl Başkanı Önsay, bir hayalin gerçek olduğunu belirtti

Türkiye’nin Otomobili Gelişim Grubu tarafından yerli, milli olarak tasarlanan, geliştirilen ve üretilen TOGG Otomobilinin Bursa Gemlik’te düzenlenen banttan inme ve fabrika açılış törenine Kütahya’dan da çok sayıda isim katıldı.

“TARİHE İMZAMIZI ATTIK

Yerli aracımız TOGG’un Cumhuriyet’in ilanının 99 yılında banttan inmesinin çok büyük bir sembol olduğunu ifade eden AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, “Yılda 75 bin araç üretilecek, 2030 yılına kadar 21 milyon aracın banttan inmesi bekleniyor.” Dedi. TOGG’un elektrikle çalışmasını çağı yakalamak adına büyük bir adım olduğunu ifade eden Gazel, çünkü yakın zamanda benzinli, dizel araçların çevreye etkileri sebebiyle firmalar üretime son verecek yani elektrikli araçların çağı başlıyor.” Dedi. Türkiye’nin bütün vilayetlerinde olduğu gibi Kütahya’da da TOGG’u Vazo’nun etrafında sokaklarda caddelerde görecek olmanın kendilerini ayrıca heyecanlandırdığını ifade etti. Banttan inen ilk TOGG’un iç aksamına imza atan AK Parti Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler, “Tarihe imzamızı attık. Cumhuriyetin ışığında seri üretime geçen doğuştan elektrikli yerli ve milli TOGG milletimize hayırlı olsun,” dedi.

‘ÇILGIN TÜRKLER GELİYOR’

Türkiye’nin yerli ve milli otomobili TOGG’un, Cumhuriyetimizin kuruluşunun yıldönümüne göğsümüzü kabartan muhteşem bir imza olduğunu ifade eden KSBÜ Rektörü Vural Kavuncu, Yeni Yüzyılın Türkiye’nin Yüzyılı olacağının vurguladı. Rektör Kavuncu, “Çılgın Türkler geliyor” dedi.

60 YILLIK HAYAL GERÇEĞE DÖNÜŞÜYOR

TOGG’un Devrim Otomobilinden sonra 60 yıllık bir hayalin ürünü olduğunu belirten AK Parti İl Başkanı Mustafa Önsay, ülkemizin yerli otomobil hasretini sona erdirecek TOGG’un bulunduğu klasmanda her yönden rakiplerinden daha üstün bir otomobil olacağını söyledi. ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *