‘KÜTAHYA’DA SORUN YAŞANMAZ’

544

MYK’nın 16 meslek grubunda mesleki yeterlilik belgesi şartı aranacağına yönelik düzenlemesinin ardından konuşan KÜTESOB Başkanı İbrahim Yiğit, Kütahya’daki esnafın bu konuda sıkıntı yaşamayacağını; söz konusu meslekte çalışanların çok büyük bir kısmının zaten belgeli olduğunu belirtti.

Mesleki Yeterlilik Kurumu  (MYK) 1 Ocak 2023’ten itibaren 16 meslek grubunda mesleki yeterlilik belgesi şartı arayacak. Aralarında kuaför, güzellik uzmanı, ahşap mobilya ve ayakkabı imalatçısının da olduğu 16 meslekte Belgesi olmayanlar 1 Ocak’tan itibaren çalıştırılamayacak. Konu üzerine açıklamalarda bulunan Kütahya Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği (KÜTESOB) Başkanı İbrahim Yiğit, henüz netleşen bir gelişme olmadığını da belirtti.

ESFANIN ÇOK BÜYÜK BİR KISMI BELGELİ

Kütahya’daki esnafın bu konuda sıkıntı yaşayacağını düşünmediğini vurgulayan İbrahim Yiğit, “Zaten bu meslek gruplarında çalışan tüm arkadaşlarımızın hemen hemen tamamının mesleki yeterlilik belgesi mevcut. “ ifadelerini kullandı.

MESLEKİ YETERLİLİK KURSLARI VERİLİYOR

Belgesi olmayan yani bu düzenleme bu haliyle hayata geçerse kapsam dışı kalacak esnafın da mağdur olmayacağının altını çizen Yiğit, “Bizler odalarımız, Milleti Eğitim Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezlerinde belge imkanı sağlayan mesleki yeterlilik kursları veriyoruz.” Dedi.

Söz konusu sektörlerdeki çalışanların yüzde 99’unun mesleki yeterlilik belgeli olduğunu belirten Yiğit, “Kütahya’da sıkıntı yaşanmayacağını düşünüyorum inşallah da yaşanmaz.” ifadelerini kullandı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *