‘HİKÂYENİN KAHRAMANI SİZSİNİZ’

434

Başarı Hikâyeleri Söyleşisinde öğrencilere seslenen Vali Ali Çelik, başarılı bir insan olmanın kendine koyduğu hedefe iyi bir insan olarak ulaşma gayesi olduğuna değindi. Vali Ali Çelik, “Günün sonunda hikâyenin kahramanı sizsiniz. Hayalleriniz ve kendinize inancınız olmazsa başkalarının hayallerini izler, alkışlarsınız.” Dedi

Kütahya Valisi Ali Çelik, Yeni Bir Hayat Yeni Bir Nefes Derneği tarafından düzenlenen Başarı Hikâyeleri Söyleşisinde Kılıçaslan Lisesi 10. ve 12. Sınıf öğrencileriyle Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu’nda bir araya geldi. Başarının herkes için göreceli bir kavram olduğunu belirterek sözlerine başlayan Vali Ali Çelik,  “Başarı nedir soruna bugün insanların birçoğu net bir cevap bulamamış. Hayatın içinde hala arayışlarımız devam ediyor.” dedi. Başarılı insanların bilgi yüklendikçe daha mütevazı, daha saygılı, etrafından olan bitenlere daha dikkatli ve zorluklar karşısında bile iyiliği büyütmesi ile dikkat çektiğini belirtti.

‘BAŞARI HİKAYELERİNİN TEMELİ MOTİVASYON’

Alice Harikalar Diyarında kitabından bir örnekle bir hedefe sahip olmanın önemini anlatan Vali Çelik, “Alice kuyudan düştüğünde kendini yol ayrımında bulur. “Tavşan’a sorar hangi yoldan gideceğim?” diye Tavşan’ın cevap çok güzel. “Nereye gitmek istediğini bilmiyorsan hangi yöne gittiğinin bir önemi yok.” Yani başarı günün sonunda sizinle alakalı. Nereye gitmek istediğiniz bilmiyorsanız kim ne anlatırsa anlatsın hangi yoldan gittiğinizin bir anlamı yok. Çünkü hedef koymak başarı hikâyelerinin temel motivasyonudur. Yaşam bir yönüyle o nereye gidilecek yol hususunda iyi insan olmak hikâyesi.” İfadelerini kullandı.

Öğrencilere kendini tanımanın öneminden bahseden Vali Çelik, “Bu yaşam, bu hikaye sizin hikayeniz. Bazen başkalarının hikâyesini seyrediyoruz. Dizilerde filmlerde çok güzel hikâyeleri anlatılır. Ama asıl oyuncunun siz olduğunu fark ettiğinizde izlenmesi gereken hikâyeyi siz yazarsınız. Bunun içinde kendiniz farkına varmanız gerekiyor. Kendinizi tanımanız gerekiyor. Günün sonunda hikâyenin kahramanı sizsiniz. Ne yapmak istiyorsanız iyi belirleyin bir hayaliniz varsa onu koruyun. Hayalleriniz ve kendinize inancınız olmazsa başkalarının hayallerini izler alkışlarsınız.” Dedi.

‘KOLAY YAŞAM İSTEYEN ZORU SEÇMEK ZORUNDA’

Salondaki tüm öğrencilerin gözünde bunu yapabilmenin enerjisini gördüğünü dile getiren Vali Çelik, “Yetersiz olduğunuz birçok sorun olacak ama şikayet etmeye gerek yok çünkü hayat her gün yeniden başlıyor.” Dedi. Popüler kültürün başarıyı sahip olmak ile ilişkilendirdiğine değinen Vali Çelik, “Daha iyi giyinmenin daha iyi bir telefon araba sahibi olmanın hiçbir anlamı olmadığını göreceksiniz. Başarı sizin kim olduğunuzla alakalı. Başarılı olanların 500 tam puan alanlar olduğunu düşünmek büyük bir yanılgı. Asıl değerli olan başarmak için soru çözmek gerektiğine insanların çabası çok değerli. Hiçbir şey için çok geç değil. Hayatınızdaki her zorluk bize acı veriyor. Ama bu mücadele sizi güçlü kılıyor. Kolay bir yaşam isteyenler zoru seçmek zorunda. Şimdi yaşadığınız her zorluk hayatınız kolay yaşamak için bir adım olacak. Şu an disiplinli yaşarsanız yaşamınız kolay olur.” Şeklinde konuştu.

“Dünyadan çokça valiler, çokça Kobe Bryantlar, çokça Cristiano Ronaldolar, Bill Gatesler geçecek. Ne olmak istiyorsanız hepsinden birer örnek var.” ifadelerini kullanan Vali Çelik, bu salonda bu başarıya erişecek kişiler olduğuna vurgu yaparak önemli olmanın kendine bakmayı  öğrenmek olduğuna vurgu yaptı.

ÖĞRENCİLERDEN VALİ ÇELİK’E SÜRPRİZ

‘BİR ŞARKISIN SEN’

Vali Ali Çelik’in sözlerini sürpriz bir şekilde hep birlikte ayağa kalkarak kesen öğrenciler, Vali Ali Çelik için “Bir şarkısın sen” şarkısını söyledi. Duygusal anların yaşandığı söyleşiden Vali Ali Çelik, unutulmaz bir an yaşadığını belirterek öğrencilere teşekkür etti.

Etkinliğin sonunda Vali Ali Çelik’e  Yeni Bir Hayat Yeni Bir Nefes Derneği Başkanı Süleyman Yiğit, tarafından günün anısında hediye takdimi yapıldı. Vali Ali Çelik, öğrencilerle bol bol fotoğraf da çektirdi.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *