ÖĞRENCİLER GAZETECİLİĞİ GAZETE KIRKÜÇ’TE ÖĞRENDİ

377

Gazete Kırküç, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayan Çinikent Özel Eğitim Ortaokulu öğrencilerini ağırladı. Haber oluşturma sürecine dahil olan öğrenciler, gazete tasarımı, baskısı ve dağıtımının nasıl yapıldığını öğrendi.

Çinikent Özel Eğitim Ortaokulu 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle Gazete Kırküç’ü ziyaret etti. Ziyarette Okul Müdürü Mustafa Çolak ve öğrenciler, Gazete Kırküç Yazı İşleri Müdürü Mustafa Çolak, öğretmen ve öğrenciler Gazete Kırküç Yazı İşleri Müdürü Bünyamin Çapgulaş, Haber Koordinatörü Şeyma Dönmez Demirdaş, Sayfa Editörü Fatma Sümer tarafından karşılandı.

GAZETECİLİĞE DAİR SORULAR CEVAPLANDI

Öğrenciler, gazetecilik hakkında sorular sorarak haber değeri taşıyan olayların nasıl habere dönüştürüldüğünü öğrendi. Kütahya’daki yerel gazeteleri inceleyen öğrencilere basının bir kamu görevi üstlendiği anlatıldı.

Doğru haber almanın bir hak olduğuna vurgu yapılan ziyarette öğrencilere Kütahya ve Türkiye   gündemini profesyonellerin elinden çıkmış  yazılı ve görsel basın organlarından takip etmeleri tavsiye edildi.

Haber oluşturma süreçlerini basın çalışanlarından öğrenen öğrenciler uygulamalı olarak haberlerin nasıl gazete tasarıma dönüştürüldüğünü inceledi.

‘BELEDİYE KÜTAHYASPOR’U DESTEKLEYİN’

Mesleki deneyimlerini ve kariyeri sürecinde başından geçen ilginç olayları öğrencilere aktaran Gazete Kırküç Yazı İşleri Müdürü Bünyamin Çapgulaş, ziyaretin çok verimli geçtiğini belirtti. Öğrencilerin mesleği tanımaya dair isabetli sorularının kendilerini hem şaşırttığını hem de basının önemini bir kez daha gözler önüne serdiğini dile getiren Çapgulaş, öğrencilerden şehirlerini tanımalarını istedi. Spor haberlerine dair ilgilerini gizleyemeyen öğrencilere üç büyük takımın haricinde şehirlerinin yerel takımı Belediye Kütahyaspor’u da takip etmelerini isteyen Çapgulaş, Kütahya’da yaşayan herkesin şehrin takımına destek olması gerektiğini vurguladı.

BASKI SÜRECİNE DÂHİL OLDULAR

Daha sonra gazetelerin basılma sürecini de gözlemleyen öğrenciler Gazete Kırküç Matbaasını da ziyaret etti. Matbaadaki baskı aşamalarını öğrenen öğrencilere makineler tanıtıldı. Gazetenin tüm  Kütahya’ya nasıl dağıtıldığı da anlatıldı.

Nazik karşılamaları için Gazete Kırküç ekibine teşekkürlerini sunan Okul Müdürü Mustafa Çolak tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutladı.

Ziyarette Gazete Kırküç ekibine öğrencilerin elinden çıkmış bir resim de hediye edildi. Çinikent Özel Eğitim Ortaokulu öğrencilerinin yaptığı resim, bundan böyle Kütahya gündeminin nabzının tutulmasına Gazete Kırküç’te şahitlik edecek.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *