NOSTALJİ TEZGAHTA!

479

SOSYETE PAZARI HAFTADA BİR KEZ ANTİKA PAZARI OLACAKSOSYETE PAZARI HAFTADA BİR KEZ ANTİKA PAZARI OLACAK

Kütahya’da bir ilke imza atarak Antikacılar Derneği’ni kuran Başkan Adem Akgün, her ayın son Pazar günü eski sosyete pazarının bulunduğu alanda “Antika ve El Sanatları Pazarı” kurulacağını açıkladı. 26 Şubat Pazar günü açılacak pazarda antika niteliği taşımayan bir parça bulunmayacak.

KÜTAHYA’DA BİR İLK

Ulu Cami mevkiindeki dükkanında antika alım satımla uğraşan Adem Akgün, Kütahya’da bir ilke imza atarak Antikacılar Derneği’ni kurdu. Esnaflık yaptığı sürede çevre şehirlerdeki pazarlara, mezatlara gittiğinde şehirlerde gözlemlediği canlılığın, Kütahya’da da var olmasını isteyen Akgün, antika pazarı için resmi müracaatlarda bulundu.

HER AYIN SON PAZAR GÜNÜ KURULACAK

Akgün’ün müracaatlarının olumlu karşılanması sayesinde Kütahya yine bir ilki gerçekleştirilecek ve her ayın son Pazar günü Antika ve El Sanatları Pazarı kurulacak. Kamuoyunda “Sosyete Pazarı” olarak bilinen alanda kurulacak pazar 26 Şubat Pazar günü açılacak. Pazar açılışına tüm Kütahya’yı davet eden Akgün, pazarın resmi statülü bir pazar olacağının altını çizdi. 

SADACE ‘ANTİKA’ OLACAK

Pazarda sadece “antika” niteliği taşıyan eski eşyalar ve el sanatları parçaları olacağına dikkat çeken Akgün, “Çini, el işleri, eski ağır elbiseleri, eski kültürel parçalar bulunacak. Zücaciye ıvır zıvır antika özelliği taşmayan veya bir sanat içermeyen ürün tezgâhlarımızda yer almayacak” şeklinde konuştu.

KÜTAHYA ANTİKACILAR DERNEĞİNİ KURDU

Bir yıldır antika üzerine Ulu Camii mevkiinde esnaflık yaptığını ifade eden Adem Akgün Kütahya adına elini taşın altına koymaya kararlı. Antika alım satımla uğraşan Akgün, “Bir yılın ardından Kütahya’da hiç olmayan ve ihtiyaç olduğunu düşündüğüm bir şey yaptım, kendi çabalarım ve imkânlarımla Kütahya Antikacılar Derneğini kurdum.” İfadelerini kullandı.

Kendini işimde geliştirmek için şehir dışına çıktığını ifade eden Akgün, “Diğer şehirlerde mezatlar olduğunu gördüm. Daha sonra Kütahya’da bir Pazar ihtiyacı olduğunu düşündüm. Belediyemize Valiliğimize resmi müracaatlar yaptım. Hepsi de olumlu karşıladı.” Dedi. Çevre illerde ve büyük şehirlerde geniş çaplı antika pazarları olduğuna dikkat çeken Akgün,“Allah nasip ederse birinci pazar Ankara, ikinci pazar Bursa, üçüncü pazar Eskişehir, dördüncü Pazar da Kütahya’da olacak” dedi. Akgün, halka açık bir şekilde kurulacak pazarda antika ve el sanatları ürünlerinin yer alacağını belirtti.

‘KÜTAHYA’DA NEDEN OLMASIN’

Ürünlerin tamamen kontrol altında resmi ekiplerin zabıtaların denetiminde hizmete sunulacağını dile getiren Akgün, “Pazarda Kütahya dışından, büyük şehirlerden, ilçelerden, çevre illerden katılımcı arkadaşlarımız olacak. Biz Kütahya esnafı olarak çevre illere büyük şehirlere, pazarlara, mezatlara gittik. Gittiğimizde o şehre hareket kazandırıyorduk. Canlılık oluyordu o şehirlere ekonomik kazanç sağlıyorduk. Biz yıllarca o şehirleri kalkındırdık. Kütahya için aynısı neden olmasın. Biz bu insanlar Kütahya’mıza gelsin istiyoruz. Biz de elimizi taşın altına koyalım şehrimiz için istiyoruz.

İki ayı geçen bir süre önce kurulan Kütahya Antikacılar Derneği hakkında da bilgi veren Akgün, “Bütün vatandaşlardan maddi manevi destek çıkmasını derneğimizin yanında olmalarını rica ediyorum. Üye olmak isteyenler Ulu Cami mevkiinde Asma Fırını’nın yanında bulunan dükkanımıza gelip üye olabilirler. Üyelerimizden hiçbir para talep etmiyoruz. Dernek için bağış yapmak isteyenlerden ise resmi olarak makbuz karşılığı para alabiliyoruz.” İfadelerini kullandı.

‘GERMİYAN SOKAK’A TAŞIMAK İSTİYORUZ’

Çabalarının Kütahya’nın tanıtımına fayda sağlayacak kültürel bir yönü de olduğunu ifade eden Akgün,  şu ifadeleri kullandı: “Bu benim şahsıma değil Kütahya’mızın yararına olacak bir şey. Bu etkinliklerimiz genişletmek de istiyoruz. Mesela belirli günlerde belirli sayıda tezgâhımızı Germiyan Sokağımıza taşımak istiyoruz. Bu aynı zamanda oralara tanıtım imkânı da sağlar sokağın ruhuna da hitap eder”

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *