‘AK PARTİ’NİN OYLARI KÜTAHYA’DA ARTIYOR’

392

Türkiye Yüzyılı vizyonu, uzun yıllardır bekleyen sorunlara çözüm bulmaları, hızlı bir seçim kampanyası ortaya koymaları sebebiyle halk desteğini bir kez daha arkalarına aldıklarını belirten AK Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, “Kütahya’da da oylarımızın ve desteğin arttığını biliyorum” dedi

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Kütahya ziyaretinde bir basın buluşması gerçekleştirdi.  Programa AK Parti Kütahya Milletvekilleri Ceyda Çetin Erenler, İshak Gazel, Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, İstanbul Milletvekili İffet Polat İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, İl Başkanı Mustafa Önsay katıldı.

KÜTAHYALI İLE BİR ARAYA GELDİ

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, bir dizi ziyarete bulunmak için Kütahya’ya geldi. Frig Karşılama Merkezi’nde karşılanan Kurtulmuş, Regaip Kandili dolayısıyla Ulu Cami’ndeki programa katıldı. Cami çıkışı vatandaşlarla sohbet eden Kurtulmuş, İsveç’deki Kuran-ı Kerim’ in yakılması olayı sebebiyle basın mensuplarına açıklamalarda bulundu ve olayı şiddetle kınadı. Programda partililer vatandaşlara Kuran-ı Kerim ve lokma dağıtımı gerçekleştirdi.

Ziyaretinin ikinci gününde basın mensupları ile Bengisu Sosyal Tesislerinde bir araya gelen Numan Kurtulmuş, seçim öncesi Türkiye ve Kütahya’daki genel tabloyu ortaya koydu.

‘HER GEÇEN GÜN DAHA GÜÇLÜYÜZ’

Geçtiğimiz yaz aylarından itibaren Türkiye’nin her yerini dolaştıklarını ifade eden Kurtulmuş, “Bizim tarafımız her gün derlenip toparlanarak; her gün biraz daha güçlü bir şekilde halkta var olan desteğini artırarak yoluna devam ediyor.” Dedi. Hedeflerini ortaya koyduklarını, 28 Ekim’de Türkiye Yüzyılı vizyonuyla kamuoyuna çıktıklarını hatırlatan Kurtulmuş, uzun yıllardır bekleyen sorunlara beklentilere cevap veren çözümler bulduklarını, dış politikadaki istikrar ile oylarını yükselttiklerini vurguladı.

‘HIZLI BİR SEÇİM KAMPANYASI YÜRÜTÜYORUZ’

Kendileri daha hızlı bir seçim kampanyası yürütürken muhalefetin her gün giderek daha fazla dağılmasının tüm illerde kendilerine güç kazandırdığına dikkat çeken Kurtulmuş, “Kütahya’da da oylarımızın ve desteğin arttığını tahmin ediyorum, biliyorum. 15 seçim kazanmış bir siyasi partimiz, liderimiz var. Bizim bundan sonra da en temel meselemiz girdiğimiz gönüllerden düşmemek; bunu başarırsak Türkiye’de ve Kütahya’da seçimlerin güzel oylarla sonuçlanacağını biliyorum. Ben Kütahya’da da AK Parti’nin ciddi bir yükseliş içinde olduğunu belirtmek isterim” dedi.

‘TÜM ÜYELERİMİZİ ZİYARET ETTİK’

Programda ilk konuşmayı yapan Önsay, “Göreve geldiğimiz günden bu yana en çok ses getiren çalışmamız 43 günde Kütahya programı oldu. Program çerçevesinde bütün üyelerimizi evlerinde ziyaret etme, onların fikirlerini alma konusunda kendimize görev bildik. 1 Kasım’da başlattığımız bu süreç 13 Aralık’ta tamamlanmış oldu. Program kapsamında daha sonra Kütahya Valiliğini ziyaret edeceğiz, Genişletilmiş İl Danışma Meclisinden sonra STK’larla bir araya geleceğiz.” Dedi.

Seçime iyice yaklaşılan bu sürede Anadolu’yu karış karış gezdiklerini ifade eden AK Parti Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, “Başkaları başka işlere meşgul olurken biz milletin gönlünde edindiğimiz yer sürdürmeye gayret sarf ediyoruz.” Dedi. Osmanlı Cihan Devletinin 27 Ocak 1299’da kurulduğunu belirten Kurtulmuş, “Ufacık beylikken 7 iklim, 3 kıtada hüküm sürmüş Osmanlı Devleti’nin torunlarıyız.” İfadelerini kullandı.

‘CAN AZERBAYCAN’IN YANINDAYIZ’

Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliğine yapılan saldırıyı da kınayan Kurtulmuş, “Tek millet iki devlet anlayışıyla her zaman Can Azerbaycan’ın yanındayız. Son derece üzücü. Hain olayı lanetliyoruz. Azerbaycan milletine taziyelerimizi iletiyoruz” diye konuştu. Bu mübarek aylara girdiğimiz günlerde Filistin’de 9 masum insanın şehit olduğunu dile getiren Kurtulmuş, “Bu saldırılar ilk değil belli ki İsrail vahşeti son da olmayacak. Dünya siyasetindeki karışıklık bölgedeki istikrarsızlık İsrail’in ekmeğine yağ sürüyor. Ne yaparlarsa yapsınlar başkenti Kudüs olan özgür bir Filistin kurulacaktır” Dedi.

Ukrayna Rusya savaşı sebebiyle yanan bölgesel ateşin söndürülmesi ve küresel bir ateş haline olmaması için Türkiye’nin çaba gösterdiğini ifade eden Kurtulmuş, “Bu savaşın son ermesi için tüm adımlarımı attık atmaya devam ediyoruz. Biz çabalarken bazı ülkeler bu savaşın sürmesi ve yaygınlaşması istiyorlar. Ukrayna’ya silah ve teçhizat sevkiyatı kararı korkarız ki buna etki edecektir. Bu karar uluslararası barışa engel olur. Ateşe benzinle gitmektir.” Şeklinde konuştu.

‘YAKILAN KUR’AN-I KERİM DEĞİL İNSANLIK VİCDANI’

Faşist ırkçı Müslüman ve Türkiye düşmanı bir sözde siyasetçinin kuranı kerimi yakma eylemini de lanetleyen Kurtulmuş, başka Avrupa ülkelinde de yapılması ihtimali doğan eylemde yakılanın kuran-ı kerim değil insanlık vicdanı olduğunu vurguladı. Kurtulmuş, hiçbir dinin kutsalına karşı böyle ağır bir hareket yapılamayacağının altını çizdi.

6’lı masasın tek ortak noktasının Erdoğan karşıtlığı olduğunu belirten Kurtulmuş, “Dün 11 ya da 12. Toplantılarını yaptılar daha adayla ilgili konuşmaya bile başlamadırlar. Güya seçim tarihi açıklanır açıklanmaz adaylarını açıklayacaklardı. Dertleri aday belirleyememek değil ortak bir fikir üzerine birleşemiyorlar.” Dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adaylığına dair tartışmaların yersiz olduğunu ifade eden AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “Cumhurbaşkanı Erdoğan 2017’de kabul edilen Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile ilgili anayasa değişikliği çerçevesinde ilk defa bu dönem Cumhurbaşkanı olarak seçilmiş. 14 Mayıs 2023 seçimlerinde de ikinci kez Cumhurbaşkanı adayı olacaktır. Ve inşallah milletimiz tekrar seçecektir. Hukuken hiçbir boşluk söz konusu değildir” dedi

‘TBMM’NİN BİRİNCİ PARTİSİ OLACAĞIZ’

AK Parti’nin kendi yolunda devam ettiğine değinen Kurtulmuş, 2023 seçimlerinin Türkiye Yüzyılı için tarihi bir seçim olacağını vurgulayarak şöyle dedi: “Millet dışarıdan suflelerle yol almaya çalışanlara değil; milletin bağrından kopan milletle aynı istikamette yürüyenlere birlikte olacak ve Cumhurbaşkanımız yeniden Cumhurbaşkanı seçilip AK Parti de TBMM’nin açık ara birinci partisi olacaktır.

Kurtulmuş, basın buluşmasının ardından programına Valilik Ziyareti İle devam etti. Kütahya Valisi Ali Çelik ile görüşen Kurtulmuş, daha sonra partisinin Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı ve Vefa Buluşmasına katıldı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *