‘GÖÇÜK ALTINDAKİLER KADAR ÜŞÜMÜYORUZ’

373

Türkiye’nin yaşadığı en büyük felaketlerden biri olan 7,7 büyüklüğündeki depremin ardından Kütahyalı vatandaşlar ellerinden gelen ilk şeyi yapıp Türk Kızılay Kütahya’nın kan bağış merkezlerine koştu. Yüzlerce Kütahyalının bağış için oluşturduğu uzun kuyrukta duygusal anlar da yaşandı.

TÜRKİYE KARA BİR GÜNE UYANDI

Dün sabah tüm Türkiye kara bir güne uyandı. Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki deprem 10 ilde etkili oldu. Yüzlerce can kaybının yaşandığı binlerce vatandaşın yaralandığı depremin ardından tüm Türkiye birlik oldu.

Deprem Kütahya’da hissedilmese de vatandaşlar depremzedeler için “bir şeyler yapmam gerek” hissiyle Türk Kızılay tarafından yapılan kan bağışı çağrısına sessiz kalmadı. Kütahya Merkez’de yüzlerce vatandaş kan bağış merkezlerine koştu.

KÜTAHYA KAN BAĞIŞINA KOŞTU

Kan bağış merkezlerinin önünde uzun kuyruklar oluştu. Kamu kurumlarının personelleri, derslerinden çıkan öğrenciler, siyasi parti üyeleri, sanayi çalışanları, taraftar grupları ve çok sayıda duyarlı vatandaş kan bağışında bulundu. Bağış için sıraya giren vatandaşlar, kan bağışı formları arabaların üstünde, duvarlarda doldurdu. Bir Türk Kızılay personelinin uzun süre bekleyen vatandaşlara “içeride ısıtıcımız var orada bekleyin soğukta üşümeyin” demesi üzerine bir Kütahyalının sözleri Türk Milletinin zor durumda gösterdiği birliğin ve beraberliğin yansıması oldu. Personelin çağrısına “Sağ olun. Göçük altındakiler kadar üşümüyoruz” diye cevap veren vatandaş, kuyrukta duygusal anlar yaşattı.

Kan bağış merkezlerindeki yoğunluk sebebiyle hemen bağış noktalarına gelen Kütahya Belediyesi ekipleri, bağış anında vatandaşların zor durumda kalmaması için buzları kırdı, yolu temizledi.

FATMA SÜMER




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *