KALBİMİZ DEPREM BÖLGESİNDE ATIYOR

242

Tüm Türkiye’nin kalbi deprem bölgesinde atarken Kütahya’da onlarca yardım kampanyası başlatıldı. Kütahya esnafı büyük bir duyarlılık sergileyerek peş peşe yardımlarını açıkladı. Kimi gelirini bağışladı kimi depremzedeler için kumanya hazırladı. Samanpazarı esnafı ise yine duyarlılığını gösterdi

13,5 MİLYON VATANDAŞ

DOĞRUDAN ETKİLENDİ

Pazartesi sabahı meydana gelen iki büyük deprem 13,5 milyon vatandaşı doğrudan etkiledi. Enkazlardaki arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği ölü ve yaralı sayısının ise sürekli arttığı Türkiye’de 7 gün milli yas, deprem bölgesindeki 10 ilde 3 ay sürecek OHAL ilan edildi. Deprem bölgesi için umut olması temennisi ile Kütahya’da büyük, küçük çok sayıda işletmeden yardımlar peş peşe geldi.

ÜÇ GÜNLÜK GELİRİNİ BAĞIŞLAYACAK

Kütahya esnafından Helvacı Necmi işletmelerinin üç günlük gelirini, deprem bölgesinde bir nebze de olsa yaraları sarabilmek adına Ahbap Derneğine bağışlayacağını açıkladı.

KUMANYALAR ÖZENLE HAZIRLANDI

Gevrekoğlu Yemek Sanayi ise depremzedelerin beslenme ihtiyacına destek olmak için kumanya paketleri özenle hazırlayıp afet bölgesine yolladı. İşletmeden yapılan açıklamada destek olmak isteyen başka firma ya da vatandaşların “05302348252” numaralı telefondan kendilerine ulaşabilecekleri belirtildi.

SAMANPAZARI ESNAFINDAN İYİLİK HAREKETİ

Ülkede yaşanan her afette sağladığı destek ile bilinen Samanpazarı esnafı yine büyük bir iyilik hareketine imza attı. Kendi arasında 9 Bin TL toplayan esnaf, 30 Bin TL giyim malzemesini de depremzedelere ulaştırdı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *