VALİ MUSA IŞIN BİRLİK BERABERLİK MESAJI VERDİ ‘TÜM YATIRIMLARI TAMAMLAYACAĞIZ’

124

2024 yılı itibariyle Kütahya yatırım programında 505 kamu yatırım projesinin yer aldığını ifade eden Vali Işın, yılın ilk üç ayında 35 projenin tamamlandığını, 3 projenin ise yürüklükten kaldırıldığını açıkladı. Yeni seçilen başkanlarla birlik beraberlik mesajı veren Işın, sene içinde tüm yatırımların gerçekleşeceğini vurguladı.

İL 3 AYDA 35 PROJE TAMAMLANDI

2024 Yılı Birinci Dönem İl Koordinasyon Toplantısı Valilik Toplantı Salonunda Kütahya Valisi Musa Işın Başkanlığında gerçekleştirildi. 2024 yılı itibariyle Kütahya yatırım programında 505 kamu yatırım projesinin yer aldığını ifade eden Vali Işın, 2024 yılında uygulanacak projeler için toplam 8 milyar 968 milyon TL yatırımın öngörüldüğünü ve 2024’ün 1. Döneminde 1 milyar 559 milyon TL harcandığını belirtti. Nakdi gerçekleşme oranının yüzde 17’ye tekabül ettiğini belirten Işın, 2024 yılı ilk 3 ayı itibariyle 35 projenin tamamlandığını, 54 projenin ihale aşamasında olduğunu, 276 projenin devam ettiğini, 127 adetine başlanmadığını, 3 projenin ise tasfiye edildiğini yani yürüklükten kaldırıldığını açıkladı.

Bu sene iklim şartların da uygun gitmesiyle şu ana kadar yatırım programında yer alan yatırımların fiziki gerçekleşme oranının yüzde 17’ye ulaştığını dile getiren Işın, “Bu da bizim için fevkalade bir orandır. İnşallah sene içerisinde bütün yatırım programında yer alan yatırımlarımızı gerçekleştirmiş olacağız.” Şeklinde konuştu.

‘TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYAN BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE’

31 Mart seçimlerinin ardından yapılan ilk toplantı olması sebebiyle yeni seçilen başkanlara “hoş geldiniz” diyen Vali Işın, birlik beraberlik mesajı verdi. Asla kurumsal taassuba gitmeyeceklerinin altını çizen Işın, “Yeter ki mevzuat işbirliğini ve eşgüdümü kolaylaştırsın ve bu imkanı bize versin. Bu kurumun ödeneği şu, kurumun imkânları şu, kurumun araçları bu diye bakmayacağız. El birliği ile iş birliğini sağlamak niyetindeyiz. Amacımızda bu olmalı zaten. Bu ilde bir çivi çakanın, iki tuğlayı üst üste koyanın başımızın üstünde yeri vardır. Yeter ki biz ilimize insanlarımıza güzel hizmet sunmaktan geri kalmayalım.” İfadelerini kullandı.

SADECE YATIRIMA 8 MİLYAR AYRILDI

Deprem gibi büyük bir felakete rağmen bu sene Kütahya için sadece yatırım programında 8 milyar 968 milyon TL ödenek ayrıldığını belirten Vali Işın, “Bunun içerisinde Özel İdarenin 1 milyar’a yakın ödeneği ya da bütçesi yoktur. Bunun içerisinde kamu harcamaları yoktur. Cari harcamalar yoktur.  Sosyal yardımlar yoktur. Ayrıca bunun içerisinde ön görülmeyen ileride müsait olduğu ya da ihtiyaç olduğu takdirde devriye sokacağımız veyahut alacağımız ödenekler mevcut değildir. Bu rakam sadece resmi gazetede yatırım amaçlı olarak devletin Kütahya’ya tahsis etmiş olduğu miktardır.” Dedi.

Hiçbir sıkıntıyla karşılaşmadan projeleri yıl içerisinde gerçekleştirmiş olacaklarını belirten Vali Musa Işın, şu ana kadar yapılan ve bitirilen işlerden dolayı tüm Koordinasyon Kurulu üyelerine teşekkür ederek; diğer projeleri de en kısa sürede tamamına erdirip faaliyete geçireceklerini vurguladı.

‘GÖNÜL BİRLİĞİYLE

KÜTAHYA’YA HİZMET EDECEĞİZ’

Yeni seçilen Belediye Başkanlarına hayırlı uğurlu olsun temennilerini aktaran Vali Musa Işın, “İnşallah hep birlikte ilimize ilçelerimize köylerimize güzel hizmetler yapacağız. Biz hepimiz hizmet ediyoruz. Hepimizin gayesi ilimizin daha ileri bir düzeye gelmesini sağlamaktır. Burada hiçbir kurum ayırt etmeksizin kanunların mevzuatın bize vermiş olduğu yetkileri kullanarak el birliğiyle gönül birliğiyle ilimize ilçelerime köylerimize en güzel manada hizmet etmeye devam edeceğiz.” Şeklinde konuştu.

Kütahya halkı için hizmet verdiklerini belirten Vali Işın, “Biz halkımıza hizmetkârız. Halkımız için buradayız. Halkımızın refah seviyesini yükseltmek esenliğini sağlamak işçin hep birlikte çalışıyoruz. Bu vesileyle bundan sonra alınacak kararların, yapılacak çalışmaların ilimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” Dedi.

Vali Musa Işın’dan sonra İl Planlama Uzmanı Abdullah Kılıç, İl Yatırım Takip Sistemine Göre Kütahya’daki projelere dair bilgi verdi. İlk 3 ay itibariyle 505 kamu yatırım projesinin yürütüldüğünü belirten Kılıç, “Bu projelerin toplam maliyeti 43 milyar 570 milyon TL’ye tekabül etmektedir. 2024 ilk 3 ayı itibariyle genel ve yerel yatırım poglarında yer alan projeler i.in toplamda 8,9 milyar TL’lik bir ödenek öngörülmüştür.” İfadelerini kullandı.

PROJE SAYISINDA YEREL YÖNETİMLERİ

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI İZLEDİ

Biten projeler için toplamda yıl içinde 85 milyon TL’lik bir ödenecek harcaması gerçekleştirildiğini belirten Kılıç, devam eden projeler için 1,4 milyar TL yatırım harcaması gerçekleştirildiğini belirtti. Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığınca 5,2 milyar TL, Çevre Şehircilik Bakanlığı’nca 3,4 milyar TL Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca 3 milyar TL’lik harcama gerçekleştirildi ifade eden Kılıç, Proje sayısı bakımından en fazla yatırımın 151 proje ile yerel yönetimlere ait olduğunu yerel yönetimleri, 142 proje ile Tarım ve Orman Bakanlığı 56 proje Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 38 proje ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 33 proje İle Eğitim Bakanlığı’nın takip ettiğine değindi.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *