DPÜ KSBMYO’DAN OBJEKTİFTEN ÜNİVERSİTEM SERGİSİ ‘SANAT OLMASAYDI İNSANLIK İLERLEMEZDİ’

149

DPÜ Kütahya Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunda düzenlenen Objektiften Üniversitem başlıklı fotoğraf sergisinin açılışında konuşan DPÜ Rektörü Süleyman Kızıltoprak, “Sanat olmasaydı insanlık herhalde hiçbir şekilde ilerleyemezdi. Çok şanslıyz ki Kütahya ve DPÜ sanatın pek çok yönünü barındırıyor.” Dedi.

DPÜ Kütahya Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunda (KSBMYO) Objektiften Üniversitem başlıklı fotoğraf sergisinin açılış töreni düzenlendi.

KSBMYO Fuaye Alanı’nda düzenlenen açılış törenine Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Kütahya Belediye Başkan Yardımcısı Gülteri Uyanık, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Mercin, KSBMYO Müdürü Prof. Dr. Emre Sezici, Kütahya Teknik Bilimler MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Erdem, Yüzüncü Yıl Tarih Kültür ve Fotoğraf Derneği Başkanı Yaşar Saygılı, Kütahya Altı Nokta Körler Derneği Başkanı İsmail Barış, sanatçılar, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

MYO Müdürü Prof. Dr. Emre Sezici, açılış konuşmasında katılımcıları selamladı ve düzenlenen etkinlikte emeği geçen isimlere teşekkürlerini sundu.

‘KÜTAHYA SANATIN PEK ÇOK YÖNÜNÜ BARINDIRIYOR’

Törende katılımcılara hitap eden Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, “Sanat olmasaydı insanlık herhalde hiçbir şekilde ilerleyemezdi. Sanat insanın insan olma vasıflarını kazandıran bir olgudur. Çok şanslıyz ki Kütahya şehri ve Kütahya Dumlupınar Üniversitesi sanatın pek çok yönünü barındırıyor. Başta Güzel Sanatlar Fakültemiz ve bugün itibariyle Kütahya Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulumuz binalarını sanata açan birimlerimiz olarak öne çıkıyorlar. Ben diğer birimlerimizin de bu sürece katılacağına inanıyorum. Düzenlediğimiz bu sergi de sanatı tüm üniversitemize yayma amacımızın bir yansıması. Şu anda Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde dört ayrı sanat etkinliği düzenliyoruz. Ben bundan gurur duyuyorum.” dedi ve konuşmasını Faruk Nafiz Çamlıbel’in Sanat şiirinden okuduğu dörtlüklerle tamamladı.

Yarışmada ödül alan isimlere ödüllerinin verilmesinin ardından ve fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *