İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI KÜTAHYA TEMSİLCİLİĞİ DEPREMZEDELERE ÇATI OLDULAR

296

İnşaat Mühendisleri Odası Kütahya Temsilciliğinin destekleriyle deprem bölgesine gönderilen 10 adet konteyner evin anahtarı, depremzedelere teslim edildi. İnşaat Mühendisleri Odası Kütahya Temsilci Yardımcısı Emirhan Aydın,  acil barınma ihtiyacını giderecek konteynerların dışında çok sayıda kritik malzemenin bölgeye yollandığını belirtti

  • Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki deprem, 10 ilde; 13 buçuk milyon insanı doğrudan etkiledi. Tüm Türkiye’de depremzedeler için yürütülen yardım seferberliği ise hızla devam ediyor. İnşaat Mühendisleri Odası Kütahya Temsilciliği de depremzedeler için harekete geçti.

Kalbimiz iki büyük depremin vurduğu 10 ildeki depremzedeler ile birlikte atmaya devam ediyor. Türkiye’nin her yerinde vatandaşlar, yüzleri hiç görmediği isimleri bilmedi belki de hayatlarında hiç tanışmayacakları insanlar için ellerinden geleni yapmaya devam ediyor.

DEPREM EN ÇOK ONLARI YARALADI

Depremin en çok yaraladığı meslek gruplarından biri olan inşaat mühendisleri de bölgedeki en önemli ihtiyaçlar için elini taşın altına koydu.

İnşaat Mühendisleri Odası Kütahya Temsilciliği deprem bölgesindeki vatandaşların başta barınma olmak üzere; gıda, tekstil, jeneratör, powerbank, ısıtıcı, projektör gibi ihtiyaçlarını karşılamak için harekete geçti.

5 YARDIM TIRINI YOLLANDI

Üyelerinin ve onların yakınlarının bağışlarıyla şu ana kadar 5 adet yardım tırını bölgeye ulaştırdıklarını açıklayan İnşaat Mühendisleri Odası Kütahya Temsilci Yardımcısı, İnşaat Mühendisi Emirhan Aydın,  “Bu beş tırda barınma ihtiyacı için kullanılacak 10 adet konteynerin dışında, bize bildirilen ihtiyaç listesindeki gıda, tekstil, jeneratör, powerbank, ısıtıcı, projektör gibi ürünleri de gönderdik. Tabii ki gönderdiğimiz yardım tırlarının ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını sağlamak için de her bir tırla birlikte bir adet de gönüllü meslektaşımızı bölgeye gönderdik” dedi.  Gönüllü arkadaşlar ile sürekli iletişim halinde olduklarının altını çizen aydın, AFAD’ın ihtiyacı olan bu ürünleri doğrudan AFAD’a teslim ederken, diğer ürünleri de tek tek ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını belirtti.

‘MİMARLARDAN DA BÜYÜK DESTEK GELDİ’

İnşaat mühendisleri olarak; bu depremin belki de en çok yaraladığı meslek grubunun belki de kendileri olduğunu ifade eden İnşaat Mühendisleri Odası Kütahya Temsilci Yardımcısı, İnşaat Mühendisi Emirhan Aydın, “Bu nedenle de yardım kampanyamıza hem inşaat mühendislerinden hem de mimarlardan çok yoğun destek geldi” ifadelerini kullandı.

‘BARINMA İHTİYACI HAD SAFHADA’

Deprem bölgesinden kendilerine gelen bilgilerin barınma ihtiyacının had safhada olduğu yönünde belirten Aydın, “Bu nedenle bölgeye konteyner, çadır, uyku tulumu gibi ürünler gönderilebilir. Konteyner biraz maliyetli olduğu için birkaç kişi birleşerek; ortaklaşa bir konteyner gönderilmesini sağlayabilir.” Şeklinde konuştu.

‘BİR APARTMAN BİRLEŞEREK

DEPREZEDELERE KONTEYNER YOLLADI’

Örneğin şehrimizde yer alan bir site yönetiminin, apartman sakinleri arasında para toplayarak bölgeye konteyner gönderdiğini dile getiren Aydın, “Bence bu herkese örnek teşkil etmesi gereken bir dayanışma.” Dedi. Emirhan Aydın, bunun dışında Kütahya Valiliği’nin yönlendirmeleri doğrultusunda ürün grupları tedarik edilerek veya nakit bağışlar yapılarak depremzedelere yardım edilebileceğini vurguladı.

‘HASAR TESPİTİ İÇİN GÖNÜLLÜYÜZ’

Bunun dışında “Hasar Tespiti” eğitimi almış gönüllü üyelerinin Bakanlık’tan görevlendirme beklediğini vurgulayan Emirhan Aydın, “Tabii ülke çapında 6 bin’i aşkın gönüllü inşaat mühendisinin de görevlendirme beklediğini söylemeden geçmek istemiyorum. Bu neden bizim sıramız ne zaman gelir bilmiyorum ancak bölgeye gidip elimizden gelen desteği vermek için sabırsızlanıyoruz.” Dedi.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *