ODA BAŞKANI AHMET KUCAK TEPKİLERE CEVAP VERDİ: ‘ALINMAMASI TARAFTARIYIZ’

969

Deprem sebebiyle yarıyıl tatilinin üzerine okulların iki hafta geç açılması öğrencilerin servis ücreti hesabında karışıklıklara yol açtı. Bazı velilerin sosyal medyadan tepki göstermesi sonrasında Oda başkanı Ahmet Kucak konuya açıklık getirdi

Bazı veliler, çocuklarının 10 gün daha uzayan tatil nedeniyle servis kullanmadığını ancak buna rağmen servis ücretlerinin talep edildiğini ifade ederken Kütahya Minibüsçüler, Servis Araçları ve Halk Otobüsleri Esnaf Odası Ahmet Kucak açıklamalarda bulundu.

‘YÜZDE 99’U TALEP ETMEDİ’

Eğitime ara verilmesi kararının ardından servisçilere mesaj atarak velilerden ücret talep etmemeleri yönünde bilgi verdiklerini ifade eden Kucak, “Şu an polemiğe sebep olan 100 TL gibi bir fiyata tekabül ediyor. Servisçilerimizin zaten yüzde 99’u “Allah bereketini versin” diyerek bu ücreti talep etmedi. Biz alınmaması taraftarıyız” ifadelerini kullandı.

Sosyal medyadaki eleştirilerde servisçilerin tüm tatilin parasını veliden istediği algısı yaratıldığını belirten Kucak, “Bu yanlış. Biz zaten 15 tatili, ara tatilleri hesaba katarak fiyat tarifesi uyguluyoruz. Velilerin ödemelerini 180 iş gününden 9 takside bölüyoruz. Veliler tepki gösteriyor ben de izahta zorlanıyorum. Her servisçi hakkı olmayan bir parayı isteniyormuş gibi gösteriyor. Kimsenin böyle art niyetli bir düşüncesi olmaz. Servisçiler veliler arasında herhangi bir anlaşmazlık olması hepimizi üzer” şeklinde konuştu.

‘GİDERLERİMİZ DEVAM ETTİ’

Servislerin de zor günler geçirdiğini hatırlatan Kucak, şoförlerin hosteslerin sigortalarının bu süreçte devam ettiğine dikkat çekti.  Çalışanların ücretlerini eksiksiz vermek zorunda olduklarını vurgulayan Kucak, “Çünkü biz öyle yaparsak çalışanımızdan oluruz. Kolay bir şey değil hostes şoför bulmak” dedi.

Hasta da olsalar, araçları arızalı da olsa kendilerine emanet çocukları okullarına yetiştirdiklerini belirten Kucak, “Biz de bu gibi durumlarda bir hafta bu ücreti düşün demiyoruz dememeliyiz. Sosyal medyada anlayışsız paylaşımlar görüyoruz böyle olmamalı, millet canıyla uğraşıyor biz burada bununla uğraşmalıyım.” İfadelerini kullandı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *