2022’DE 438 PROJEYE 561 MİLYON TL HARCANDI

256

2022 yılında 438 adet proje çalışması gerçekleştiğini projelere harcanan toplam tutarın 561 Milyon TL olduğunu vurgulayan Kütahya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak, projelerden 374’ünün yılsonu itibariyle tamamlandığını diğerlerinde çalışmaların devam ettiğini ifade etti

İl Genel Meclisi Mart ayı oturumları İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz başkanlığında yapılan oturumla başladı.

Toplantıda Kütahya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak, Genel Sekreter Yardımcısı Mücahit Eracar ve birim müdürleri hazır bulundu. Kütahya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak İl Özel İdaresi 2022 yılı faaliyet raporu hakkında sunum yaptı.

‘BU COĞRAFYANIN GÖRDÜĞÜ

EN BÜYÜK DEPREMİ YAŞADIK’

Ülkemizin çok ağır bir felaketle karşı karşıya kaldığını belirten İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz,  “Şubat ayı oturumlarımızın 4. günüydü tabi o gün için depremin oluşturduğu etkiyi tam kestirememiştik. Bizlerin görebildiği depremlerle bir kıyaslamaya yapmaya çalışmış inşallah hafif atlatırız diye temennilerde bulunmuştuk. Fakat gün geçtikçe olayın boyutlarının çok yüksek olduğunu bu coğrafyanın da şimdiye kadar gördüğü en büyük deprem olduğunu hem yapılan yayınlardan hem de bizzat sahaya gittiğimizde gördük. Depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımızı Allah’tan rahmet diliyorum. Kalanlara başsağlığı yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.” Dedi. Depremin birinci günü sabah saatlerinde ekiplerin iş makinaları ile deprem bölgesine hareket ettiğini ifade eden Musa Yılmaz, Hatay iline akşamüzeri ulaşıldığına değindi.

“KÜTAHYA İMKÂNLAR DÂHİLİNDE

GEREKEN YARDIMLARI YAPMIŞTIR”

Ekiplerin çalışmalarını belli program dahilinde dönüşümlü olarak sürdürdüğünü ifade eden Musa Yılmaz, “Teknik ekiplerimiz, mühendislerimiz, işçi arkadaşlarımız AFAD koordinesinde çalışmalarını sürdürüyorlar. Bir TV ekranına sığdırılacak kadar küçük bir olay değil, ortada ciddi bir yıkım var. İlimizin ekip ve ekipman yardımı konusunda ciddi bir iş başardığını ve sorumluluğumuzu yerine getirdiğimizi söyleyebilirim. Daha fazlasını yapabilirmiyiz tabi ki yapabiliriz ama elimizdeki imkânlar ölçüsünde çok başarılı çalışma yürüttük ayrıca ilimizdeki sivil toplum kuruluşları Kütahya halkının yaptığı yardımlar, belediyelerin yaptığı yardımlar deprem mağduru vatandaşlarımıza ulaştırıldı. Halkımızın feraseti ile bu zorluğu da atlatabileceğimize olan inancımız tam. Bu vesile ile yaşamını yitiren bütün vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza da Allah’tan acil şifalar diliyorum.” dedi.

ŞEFFAFLIK İLKESİ İLE HAZIRLANDI

Konuşmanın ardından Kütahya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Murat Koyak İl Özel İdaresi 2022 yılı faaliyet raporu hakkında sunum yaptı. Depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet yaralı vatandaşlara da acil şifalar dileyen Murat Koyak, “İl Özel İdaresi 2022 yılı faaliyet raporu, ilimizin sosyo-ekonomik ve kırsal yapısının ilçelerimizin tamamını homojen bir bütünlük içerisinde, halkımızın yaşam kalitesini ve gelir düzeyini arttırmak, 546 köy 109 bağlısı olarak toplam 655 yerleşim yerinin altyapı hizmetleri ile il genelinde eğitim, sağlık, sosyal hizmetler, spor, emniyet, çevre şehircilik,  kültür ve tarım hizmetleri alanında yaptığı faaliyetlerin bütününü, şeffaflık ilkesi ile hesap verme sorumluluğuna dayalı bir yönetim anlayışı içerisinde hazırlanmıştır.”ifadelerinin kullandı.

374 PROJE TAMAMLANDI

İl Özel İdaresi’nin,  134  memur, 106  işçi, 253 Personel A.Ş., personeli, olmak üzere toplam 493 personel ile merkez ve 12 ilçede örgütlenerek 228 adet araç parkı ile birlikte halkın ihtiyaçlarını gidermeye çalıştığını vurgulayan Murat Koyak, 2022 yılında 438 adet proje çalışması gerçekleştiğini projelere harcanan toplam tutarın 561 Milyon TL olduğunu vurguladı. Koyak, projelerden 374’ünün yılsonu itibariyle tamamlandığını diğerlerinde çalışmaların devam ettiğini ifade etti.




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *