“ESNAFIN FİKRİ SORULSUN”

382

Çiniciler Çarşısını kapatan restoranın taşınmadan vazo kule inşaatına başlanmaması gerektiğinin altını çizen Çarşı Yönetim Kurulu Başkanı Nida Olçar, “Vazo kule için bu çarşıdan ekmek yiyen yaklaşık 10 bin kişinin fikri sorulmalı. Vazo kule Çiniciler Çarşısı ile bir bütün olarak inşa edilmeli, projelendirilmeli, oldu bittiye getirilmemelidir.” Dedi

‘CİDDİ YOL KAT ETTİK’

Yaklaşık 2 yıldır Çiniciler Çarşısını Kütahya’nın vitrini yapmak için çalıştıklarını belirten Çiniciler Çarşısı Yönetim Kurulu Başkanı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Çini Sanatçısı Nida Olçar, “Bu süreçte 260 mağazası bulunan Çarşıda 21 esnafa diğer esnafların haklarını çiğnemeye çatıştığı için yasal tebligat yapılmıştır. Hem siyasi hem bürokrasi unsurlarını kullanarak üzerimizde yoğun baskı oluşturan kişilere rağmen yılda 10 milyon aracın önünden geçtiği Çiniciler çarşımızı Afyonkarahisar dan sonra 2. Durak yapmak ve Çarşıyı Turizm Bakanlığına bağlanması ve bölgeden geçen tur programlarına alınması hususunda ciddi yol kat ettik.” İfadelerini kullandı.

Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık’ın geçtiğimiz günlerde basın yoluyla mart ayı sonunda balık lokantasının tekrar kiraya verilmeyerek yıkılacağı açıklaması yaptığını hatırlatan Nida Olçar, “Şimdi ise yine mart ayı sonunda vazo kule projesinin ihalesi ilan edilmekte. Bizim Çiniciler Çarşısı olarak balık lokantası esnafı ya da kurumlarımız ile ilgili şahsi bir problemimiz yok. Sadece yıllardır verilen sözlerin yerine getirilmesini istiyoruz. Lokanta işletmecisine mağdur olmaması için çarşı içerisinde 600 metre kare yer verebileceğimizi de ilettik.” Dedi.

‘RESTORAN TAŞINMADAN İNŞAAT BAŞLAMASIN’

Çiniciler Çarşısın esnafının balık lokantasının çarşının girişini kapattığı için yaşadığı sıkıntıları ileride Vazo Kule için yaşamak istemediğini vurgulayan Olçar, şu ifadeleri kullandı: “Nasıl ki sevgi yolu için halka anket sunuldu ise Vazo Kule için de bu çarşıdan ekmek yiyen yaklaşık 10 bin kişinin fikri sorulmalı. Vazo Kule Çiniciler Çarşısı ile bir bütün olarak inşa edilmeli, projelendirilmeli, oldu bittiye getirilmemelidir. Balık lokantası taşınmadan vazo kule inşaatına başlanıp 10 bin kişinin kaderi ile oynanmamalıdır. Birlik olalım dirlik olalım en güzeline karar verelim.”

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *