MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş ‘CUMA MESAJLARI VEKİLİ OLMADIM’

275

Milletvekilliği süresince vatandaşla bağının hep çok güçlü olduğunu ifade eden MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, “Biz cuma mesajı milletvekilliği yapmadık. Vatandaşı yüz yüze dinledik.” Dedi. Mücadeleye yine hazır olduklarını vurgulayan Erbaş, vatandaştan dört gün sonrası için destek istedi. 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Milletvekili ve 28. Dönem 1. Sıra Milletvekili Adayı Ahmet Erbaş, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 5 yıl önce farklı bir milletvekili çizgisinde mücadele edeceğini söylediğini hatırlatan Ahmet Erbaş, “Bu vatandaşta ciddi bir karşılık buldu ki 40 günlük seçim sürecinde büyük teveccüh ile karşılaştık” dedi. Seçildikten sonra Kütahya’yı karış karış gezdiğini belirten Erbaş, “Biz cuma mesajı milletvekilliği yapmadık. Vatandaşı yüz yüze dinledik, aramızdaki tek iletişimin cuma mesajı olmasına izin vermedik” ifadelerini kullandı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kütahya Milletvekili ve 28. Dönem 1. Sıra Milletvekili Adayı Ahmet Erbaş, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Programa 5. Sıra Milletvekili Adayı Ülkü Gökçen Kehribar, MHP Kütahya İl Başkanı Selçuk Alıç, Merkez İlçe Başkanı Ayhan Toy, MHP Kütahya Kadın, Aile, Çocuk ve Engelli Politikaları (KAÇEP) Başkanı Hülya Öztürk, Ülkü Ocakları Kütahya İl Başkanı İlker Bükni de katıldı.

‘ÖNEMLİ OLAN KÜTAHYAİÇİN ÇALIŞMAK’

Yabancı vekil algısının yıkılması gerektiğini de ifade eden erbaş, “Önemli olan Kütahya’da doğmak mi yoksa Kütahya için çalışmak mi önemli? Bence asıl olan soy kütüğü değil; Kütahya için çalışmak, gerekirse masaya yumruğunu Kütahya için vurmak.” Şeklinde konuştu.

Refah dolu bir Kütahya hayali olduğuna değinen Erbaş, “Kütahya çok şeyi hak ediyor. Kütahya iktidar partisine verdiği destek ile hizmet almayı hak ediyor” ifadelerini kullandı. Mücadeleye hazır olduklarının mesajını veren Ahmet Erbaş, “Yeter ki Kütahya bize daha fazla destek versin. Bir oy MHP ye bir oy Cumhurbaşkanımıza diyoruz. Ayın 14’ünde oy veren, vermeyen tüm arkadaşlara saygımızı sunuyoruz.

‘İKİNCİ HASTANEDE YATAK SAYISI ARTMALI’

Eğer seçilirsem mücadele edeceğim bir konuya daha dikkat çeken Ahmet Erbaş, şu ifadeleri kullandı: “2018’de söylemiştim “Bu şehir hastanesi yetmez bir hastane daha kurmamız lazım” diye 4 yıl sonra dediğimiz noktaya gelindi. Buradan bir kez daha sesleniyorum Germiyan Kampüsünün içine yapılacak 350 yataklı devlet hastanesi yetmez, yemeyecek. El birliği ile bu projeyi genişletmemiz bu yatak sayısını 700’e çıkarmamız gerek. 350 yataklı B sınıfı bir hastane olur ve biz bu hastaneyi Sağlık Bilimleri Üniversitemize afiye edemeyiz. Kanunen orada eğitim öğretimin üniversite üzerinden devam edebilmesi için bu hastanenin 650-700 yataklı olması lazım, bunun mücadelesini hep birlikte verelim. Buna ihtiyaç var. Hem üniversitemizin de yıldızı parlar. Ben bunu yine baştan söylüyorum tarihe not düşüyorum”

‘YALNIZCA KÜTAHYA’YI KONUŞTUM’

Seçildiği günden bu yana sürekli sahada olduğunu belirten Ahmet Erbaş, “Pandemi olmasa tüm köy ziyaretlerimizi tamamlayacaktık. Seçimden sonra yalnızca Şaphane’ye 17 Tavşanlı’ya 90 küsur kere gitmişim” dedi. Meclis kürsüsünde 40 konuşma yaptığını dile getiren Erbaş, konuşma süresinin tüm Cumhur ittifakı vekillerden daha fazla olduğunu açıkladı. Bütçe görüşmelerinde komisyonlarda yalnızca Kütahya’yı konuştuğunu ifade eden Erbaş, son gün geri dönüp 5 yıl içinde değinmediğim bir şey kaldı mı diye düşündüğünü belirtti.

MHP’nin olmazsa olmaz önceliğinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın cumhurbaşkanı seçilmesi olduğunun altını çizen Erbaş,  seçim sürecinde tüm konuşmalarının 3’te 2’sinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a oy istediklerini ifade etti. Erbaş, MHP’nin bu milletin sigortası Türk siyasetinin mihenk taşı olduğunu da vurguladı.

‘BİZ DE MADEN ŞEHRİYİZ’

Son 500 yılın en büyük depreminde ülkemizin büyük bir acı yaşadığını dile getiren Ahmet Erbaş, “Birçok canımızı kaybettik, yaralılarımızın sayısı çok fazla. Çok sayıda vatandaş evsiz kaldı. Ama devlet millet olarak nasıl birlik beraberlik olacağımızı tüm dünyaya gösterdik. Devletimiz orada rekor sayıda ev yapacak. Tüm şehirler sular seller gibi bölgeye aktı. Benim meclis kürsüsünde söylediğim sonrasında Sayın Cumhurbaşkanının grup toplantısında söylediği gibi; bu grupların içinde madencilere ayrı bir yer ayırmak lazım. Onlar binlerce vatandaşa can suyu oldular. Sayın Cumhurbaşkanı madenciler için ayrı bir sayfa açtı. Biz de bir maden şehriyiz. Madencilerimiz oradaydı. Hatay’da Tunçbilek’ten, Adıyaman’da Eti Bor’dan kardeşlerimiz vardı. Madencilere 2 bin kişilik kontenjan verilecekse. Kütahyalı madencilerde 1000 kişi kontenjan almalı, biz de nasibimiz almalıyız. Bunun takipçisi olmalıyız” şeklinde konuştu.

‘HASTANEYİ BİTİRMEK İÇİN

BÜYÜK MÜCADELE VERİLDİ’

2018 yılında Şehir Hastanesi’nin 2023’te de açılamayacağı öngörüsünde bulunduğunu ifade eden Erbaş, “Herkes şehir hastanesin, konuşuyor bir tek firma konuşmuyor ya devlet ne yapsın Cumhur İttifakı, AK Parti, MHP ne yapsın adam bitirmiyor. Ben Allah katında şahidim AK Partili arkadaşlarımızın da Sağlık Bakanının da nasıl mücadele ettiğini.”ifadelerini kullandı.

Kütahya’da orman köylüsünü konuşan tek vekil olduğunun altını çizen Erbaş, kesim ücretinden başka geliri olmayan bu vatandaşların sesi olduğunu dile getirdi. Orman ürünlerinin fiyatının pandemiden sonra arttığını dile getiren Erbaş, ormanlardan kazanılan paranın orman köylüsü sayesinde kazanıldığını ama orman köylüsünün bundan asla pay alamadığını söyledi. Kesim ücretinin yüzde 50 artmasının yetmediğini ifade eden Erbaş, “Orman köylüsü olmasa biz ormanları ne yaparsak yapalım koruyamayız. Tarım bakanımız son geldiğinde ormanlardan elde edilen gelirin büyük kısmını orman köylüsü için kullanacağız dedi.” ifadelerini kullandı.  

‘CUMHURBAŞKANIMIZA VE MHP’YE

KÜTAHYA’DAN REKOR OY BEKLİYORUZ’

Türkiye’nin dünya bor piyasasının belirleyicisi olduğunu açıklayan Erbaş, 1 3 milyar dolar bor ihracatının yüzde 89’unun Emet ve Hisarcık’tan yapıldığını ifade etti. Kütahya’daki OSB’lerde yılda 600 milyon ihracat yapılıyor. İki küçük ilçeden bu kadar para kazanılıyor. Bakın dünya’nın neresinde olursa olsun böyle bir şey olsa o belde o köyün o şirketler tarafından abad edilir. Bu ilçelere maden payı olarak verilen para Hisarcık’a 900 bin, Emet’e 400 bin TL. İki belediye bir araya gelse bir traktör alamıyor. Hem çalışan işçilerimize prim verilmeli hem de iki ilçeye destek olunmalı. Bu ilçelere bakmak vazife olmalı. Bu insanlar sağlıklarını kaybediyor ki ben Kütahya’ya meslek hastalıkları için doktor gönderilmeli dedim. Bu şirketler bunu yapmak zorundalar.” Dedi. 14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Kütahya’dan verilen oyun Türkiye’deki ilk üç şehirden biri olmasını, MHP’nin Cumhuriyet Tarihindeki en yüksek oy oranını almasını hedeflediklerini belirten Erbaş, Cumhur İttifakı olarak 5-0 yapmak istediklerini göreve talip olduklarını vurguladı.

ŞEYMA DÖNMEZ DEMİRDAŞ




Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *